Înapoi

Tenorii ALIN STOICA, VLAD MIRIȚĂ și ȘTEFAN von KORCH concertează în premieră împreună în turneul național 3 VOCI MAGNIFICE

Publicat: marți, 19 Martie 2024 , ora 8.31
Tenorii ALIN STOICA, VLAD MIRIȚĂ și ȘTEFAN von KORCH - nume marcante din universul artistic românesc, concertează împreună în această primăvară în turneul intitulat 3 VOCI MAGNIFICE! Minunate secvențe muzicale ce își au locul în inimile melomanilor din întreaga lume, celebrele canzonete "O Sole Mio", "Granada" ori "Valencia", dar și ariile cele mai aplaudate din "Rigoletto", "Traviata", "Bărbierul din Sevilla"sau "Elixirul Dragostei" sunt câteva dintre nestematele muzicale cu care cele 3 VOCI MAGNIFICE vor încânta publicul în primul turneu ce îi reunește pe scenă! Concertele deja programate vor avea loc în Cluj-Napoca, Sibiu, Alba Iulia, Arad, Craiova și Constanța, iar biletele se găsesc exclusiv pe More.com.

Alături de cei 3 soliști, se va afla Orchestra Simfonică Valahia, care îl va acompania pe Placido Domingo în concertele de la București și Cluj-Napoca din luna noiembrie.

Tenorul Ștefan von Korch spune: «Vă invit la aceste concerte ce sunt ca o primăvară muzicală: dacă "La Donna e Mobile", "Santa Lucia", sau "Nesun Dorma"vă trezesc emoție, nostalgie ori bucurie, le veți simți pe toate, intensificate de savoarea inegalabilă a interpretării live.»

https://youtu.be/YA-o-t2GiDI?feature=shared

Iar mesajul tenorului Alin Stoica este: "Aștept întâlnirea cu publicul din fiecare oraș cu emoția unei premiere și cu bucuria de a împărți scena cu colegi dragi. "

https://youtu.be/Ie8jLIl21W8?feature=shared

Vlad Miriță a completat: "Muzica este cel mai scurt drum spre inima publicului și suntem onorați să îl parcurgem împreună."

https://youtu.be/HFyolwFEWzw?feature=shared

Datele deja confirmate pentru derularea turneului 3 VOCI MAGNIFICE sunt:

7 Mai - Casa de Cultură a Studenților

9 Mai SIBIU - Centrul Cultural Ion Besoiu

12 Mai ARAD - Filarmonica Arad

14 Mai CRAIOVA - Filarmonica Oltenia

23 Mai - CONSTANȚA - Casa de Cultură a Sindicatelor

## DESPRE SOLIȘTI

ALIN STOICA - Tenor

Alin Stoica este singurul tenor român care, la finalul anului trecut, a performat în cadrul concertului de Crăciun de la Vatican și a fost invitatul Papei într-o întrevedere privată. Solistul este și unicul deținător din România al premiului Luciano Pavarotti. Pe scena Operei Naționale din București se remarcă în "La Traviata", "Carmen" sau "La Boheme."

Premiul "Luciano Pavarotti" dobândit în 2017 i-a fost înmânat de însăși soția celebrului tenor, Nicoletta Mantovani alături de premiul al II-lea și premiul publicului " Vota la voce " ambele obținute în cadrul festivalului de la Sarzana, Italia. Datorită acestei reușite, tenorul Alin Stoica a primit invitația de a cânta la Concertul omagial cu ocazia împlinirii a zece ani de la dispariția lui Luciano Pavarotti la Arena di Verona alături de nume sonore din lumea muzicii cum ar fi: Placido Domingo, Jose Carreras, Andrea Bocelli, Il Volo, Eros Ramazzotti, soprana Angela Gheorghiu și alții.

În decursul timpului, artistul și-a desăvârșit pregătirea vocală cu tenorul Ionel Voineag și cu tenorul Marius Budoiu, a participat la Masterclass-urile lui Rockwell Blake și Liora Maurer (Metropolitan Opera, New York), ale Marianei Nicolesco și altor specialiști.

Descris de către critici ca fiind "un tenor cu o voce colosală cum nu s-a mai auzit de ceva vreme pe scenele românești și nu doar," Alin Stoica vine în turneul 3 VOCI MAGNIFICE cu câteva repere de mare forță dramatică, ce vor încânta cu siguranță publicul.

ȘTEFAN von KORCH - Tenor (www.stefanvonkorch.com)

Este singurul solist român ce a luat parte la turneul China 2023 Tour alături de Orchestra Reino de Aragón din Spania, sub bagheta dirijorului Ricardo Casero, turneu în cadrul căruia a concertat inclusiv pe scena prestigioasei Zhuhai Opera House. Ștefan von Korch este aclamat pentru acutele remarcabile, ce îi permit inclusiv abordarea celor mai înalte partituri scrise pentru vocea de tenor, ca rolul din opera "I Puritani."

Are în palmares roluri în 3 premiere naționale absolute: opera "I Puritani" la Opera Română din Cluj-Napoca (2016), opera "La Sonnambula," de Vicenzo Bellini, ce a avut loc în cadrul Festivalului Virginia Zeani din Târgu-Mureș (2018) și prezența pe scena Sălii Radio din București în premiera natională absolută a lucrării vocal-simfonice "Messa di Gloria" de Rossini (2019). În anul 2022 și-a completat repertoriul cu rolul titular din premiera europeană a spectacolului "Traiano in Dacia," de Giuseppe Nicolini, pusă în scenă la Opera Română din Cluj-Napoca.

Alte repere din cariera sa includ roluri de marcă în opere și operete prezentate pe cele mai mari scene din România: "Bărbierul din Sevilla", "Elixirul dragostei" și "Falstaff" (Opera Națională București), "Rigoletto," "Văduva veselă" și "Văduva veselă 2.0" - regia Andrei Șerban, (Opera Națională din Iași), "Rigoletto" și "Bărbierul din Sevilla" (Opera Română Cluj-Napoca), "Văduva veselă" regia Mario de Carlo - (Opera Română din Timișoara), dar și pe scenele Filarmonicilor în lucrări vocal simfonice de referință precum "Carmina Burana" de Carl Orff, "Stabat Mater" de Rossini și "Requiemul" de Mozart.

Pe plan internațional a concertat la Metropolitan Concert Hall Tokyo, Zhuhai Opera House, Nanjing Poly Grand Theatre și Chongqing Grand Theatre, Opera Kaiserslautern Germania, Teatro Verdi Padua Italia, Sala de concerte a Academiei de Muzica Zurich, Teatrul National Bratislava.

A participat la cursuri "master-class" sub atenta îndrumare a unor personalități marcante precum: Ion Buzea (tenor de talie mondială), Giuseppe Sabbatini tenor-dirijor de talie mondială, Vasile Moldoveanu (tenor de talie mondială), Horiana Brănișteanu (soprană și profesor universitar în Salzburg), pianistul-coach internațional Vlad Iftinca, Ionel Voineag (canto Academia de Muzică din București) și soprana Mariana Nicolesco. A dobândit Marele Premiu la Concursul național de Lieduri Ionel Perlea dar a fost premiat și la nivel internal și în concursul "Alfredo Giacomotti."

Din acest an, tenorul Ștefan von Korch a devenit și promotorul concertelor Musical Extravaganza, evenimente care apropie scena lirică de publicul de toate genurile, la Sala Dalles din capitală.

Aclamat pentru acutele remarcabile, tenorul Ștefan von Korch îmbogățește repertoriul turneului 3 VOCI MAGNIFICE cu pasaje lirice prin excelență ce vor uimi ascultătorii prin spectaculozitate și virtuozitate vocală.

VLAD MIRIȚĂ - Tenor

Vlad Miriță este un maestru al crossover-ului și reușește să creeze punți interesante între sfera pop și cea a muzicii culte. Își leagă numele de participarea României la Eurovison în 2008, alături de Nico, dar și de apariții pe scena Operei Naționale din București și pe alte scene de marcă, în roluri lirice. Dacă în zona lirică a făcut impresie în producțiile "Tosca", "La Traviata," "Aida," "Lucia di Lammermoor," "Văduva veselă," și a primit Premiul Teatrului de Operă din Viena și a cântat de numeroase ori alături de reputata soprană Mariana Nicolesco, în universul Disney vocea sa este identitatea sonoră a foarte îndrăgitului Hugo din filmul de animație "Cocoșatul de la Notre-Dame" și a altor personaje.

În turneul 3 VOCI MAGNIFICE aduce versatilitate și inflexiuni calde, cu care încântă și delectează spectatorii în egală măsură.

Biletele pentru concertele din cadrul turneului 3 VOCI MAGNIFICE se găsesc exclusiv pe .