Înapoi

"Santa Lucia" - concert de arii celebre cu tenorul Ștefan von Korch și baritonul Lucian Petrean

Publicat: joi, 28 Martie 2024 , ora 10.52

Pentru publicul iubitor de muzică clasică, luna aprilie va fi prilej de întâlnire cu două voci de marcă ale scenei lirice, în cadrul seriei de evenimente "Musical Extravaganza".

Promotorul seriei, tenorul Ștefan von Korch, și binecunoscutul bariton Lucian Petrean vor încânta auditoriul cu arii memorabile din opere și operete celebre în concertul "SANTA LUCIA". Evenimentul va avea loc pe 19 aprilie, de la ora 19.00, la Sala Dalles.

Tenorul Ștefan von Korch detaliază: "Concertul SANTA LUCIA este o oportunitate de a experimenta magia operei și operetei într-un cadru potrivit pentru a descoperi sau pentru a aprofunda această muzică atât de bogată în trăiri. Sala Dalles devine astfel locul unde pasiunea și virtuozitatea vocală se întâlnesc într-o simfonie de sunete și emoții."

Concertul promite o seară de eleganță și rafinament în care publicul se va delecta cu secvențe de mare intensitate și măiestrie vocală din opere celebre. În program se va regăsi aria Cortigiani din Rigoletto, un element esențial în repertoriul unui bariton verdian, o arie care pătrunde în sufletul oricărui meloman sensibil, dar și celebra arie cu 9 do-uri din "Fiica regimentului", considerată un adevărat tur de forță și virtuozitate pentru orice tenor.

Concertul "SANTA LUCIA" face parte din seria Musical Extravaganza ce oferă experiențe revigorante și inedite iubitorilor de muzică cultă și aduce soliștii de operă și muzica clasică mai aproape de public și de cei care vor să îi descopere frumusețea, în ambientul primitor, de un rafinament cald, al Sălii Dalles.


Biletele se găsesc pe Eventim.ro, IaBilet.ro și FIZIC la Sala Dalles.


Despre soliști

Ștefan von Korch

Cu o carieră în ascensiune, națională și internațională, Ștefan von Korch a interprează în această lună pe scena Filarmonicii din Târgu-Mureș, lucrarea vocal simfonică Stabat Mater, una din bijuteriile repertoriului lui Giacommo Rossini considerată o demonstrație de virtuozitate pentru orice tenor. De la începutul anului, tot pe plan național a performat la Opera din Iași, în spumosul rol Camille de Jolidon, din Văduva veselă 2.0 regizată de Andrei Șerban și la Opera Română din Timișoara în montarea Văduvei Vesele semnate de Mario Di Carlo.

În decursul anului 2023 tenorul a făcut să vibreze inimile spectatorilor cu interpretări magistrale ale partiturii specifice vocii sale din Carmina Burana, pentru care este considerat un etalon și a fost singurul solist român într-un turneu de 27 de orașe în China. Alte repere din cariera sa includ roluri de marcă în opere și operete prezentate pe cele mai mari scene din România: "Bărbierul din Sevilla", "Elixirul dragostei" și "Falstaff" (Opera Națională București), "Rigoletto," "Văduva veselă" și "Văduva veselă 2.0" (Opera Națională din Iași), "I Puritani" (premieră națională) "Rigoletto" și "Bărbierul din Sevilla" (Opera Română Cluj-Napoca) și altele.

În anul 2022 și-a completat repertoriul cu rolul titular din premiera europeană a spectacolului "Traiano in Dacia," de Giuseppe Nicolini, pusă în scenă la Opera Română din Cluj-Napoca, iar palmaresul său mai include roluri în 3 premiere naționale absolute: opera "I Puritani" la Opera Română din Cluj-Napoca (2016) unde a interpretat cea mai înaltă partitură scrisă pentru voce masculină, opera "La Sonnambula," de Vicenzo Bellini (2018) și prezența pe scena Sălii Radio din București în premiera natională absolută a lucrării vocal-simfonice "Messa di Gloria" de Rossini (2019).


Lucian Petrean (Bariton)

Lucian Petrean este cel mai titrat bariton verdian al României, elev al marilor exponenți ai epocii de aur a Operei italiene, Bonaldo Giaiotti și Giorgio Zancanaro.

Unul dintre puținii baritoni din lume care a debutat în rolul titular din Rigoletto de Verdi, un rol ce nu este în mod uzual încredințat soliștilor aflați la început de carieră. De la momentul debutului acesta a devenit de altfel și rolul său de "semnătură", fiind în permanență solicitat în țară și străinătate pentru această partitură. Doar pe parcursul anului 2023 a fost invitat în montări de Rigoletto la București, Iași, Galați, dar și peste hotare în Italia, Spania și Republica Moldova.

Alături de "Rigoletto" repertoriul său include și alte bijuterii ale creației verdiene: "La Traviata", "Il trovatore", "Falstaff", "Nabucco", "Bal mascat", cărora li se adaugă lucrări ale altor compozitori: "Tosca" (Pucinni), "Paiațe" (Leoncavallo) și "Cavalleria rusticană" (Pietro Mascagni).

Este frecvent invitat al Operelor din Germania - Oper am Rhein Dusseldorf și Duisburg, Karlsruhe, Kassel, Franța - Opera din Nancy, Italia, Cehia - Opera Națională din Praga, Croația - Teatrul croat din Zagreb, Israel - Tel Aviv.


Despre MUSICAL EXTRAVAGANZA

Concertul SANTA LUCIA face parte din seria de evenimente MUSICAL EXTRAVAGANZA by Allegro Productions. Concertele au menirea de a oferi publicului bucuria întâlnirii cu nume reprezentative ale scenei lirice, într-un cadru mai restrâns, ce oferă o perspectivă diferită asupra actului artistic față de cea de pe impozanta scenă a operei. Spectatorii sunt invitați să își admire soliștii preferați într-o atmosferă selectă, completată de un acompaniament de cameră, ce pune în valoare interpreții într-o lumină caldă și personală.

Evenimentele sunt găzduite la Sala Dalles, alegere deloc întâmplătoare. Protagoniștii Musical Extrvaganza invită publicul într-un spațiu cu tradiție și istorie în peisajul cultural și urcă pe scena pe care, de-a lungul vremii, au concertat mari muzicieni precum George Enescu (26 concerte), Dinu Lipatti, Mihai Jora, Ionel Perlea, Ion Voicu sau Virginia Zeani.