ACUM:
15.30
Concerte de 5 stele
primite prin Uniunea Europeană de Radio
Urmează: 17.00 Perpetuum mobile Actualitate, muzică bună, educație și ... un tonus optimist la final de zi.
Apoi: 18.55 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.

Se întâmplă la Radio România Înapoi

Orchestra de Muzică Populară Radio prezintă: 'Cine joacă gorjenește', concert dedicat lui Ion Drăgan

Bookmark and Share
Publicat: marți, 10 Mai 2016 , ora 11.57

Duminică, 15 mai, ora 17.00, Orchestra de Muzică Populară Radio, sub bagheta dirijorului Adrian Grigoraș, vă invită la un concert dedicat solistului Ion Drăgan, care va aduce folclorul oltenesc pe scena Sălii Radio împreună cu Grupul de copii "GORJEANCA" al Școlii Populare de Artă - Târgu Jiu.

Sub titlul "Cine joacă gorjenește", îi veți aprecia, alături de Ion Drăgan, pe invitații speciali: Gelu Voicu, Gheorghița Nicolae, Gavril Prunoiu și Grupul "Doruri Muscelene", Cristina Turcu Preda, Claudia Torop, Maria Butilă, Victorița Lăcătușu, Radu Ciordaș, Marcel Părău, Nicolae Datcu, Constantin Bahrin, Viorica Chiurciu, Zorica Savu, Ionuț Tudorescu, Doina Badea.
Invitat special va fi apreciatul solist Cristian Pomohaci, iar evenimentul este prezentat de Codruța Florescu și Georgel Nucă.

Născut pe plaiurile Olteniei, Ion Drăgan a iubit cântecul popular din copilărie, iar cei care l-au încurajat de la bun început au fost bunicii, în casa cărora și-a petrecut copilăria.În ciuda piedicilor, Ion Drăgan a luptat cu perseverență, iar doinele sale i-au adus celebritatea. Descoperit prima dată de învățătoarea sa, apoi de specialiștii din radio și televiziune, Ion Drăgan a participat la numeroase festivaluri unde a obținut numeroase distincții.

A colaborat cu Ansamblurile "Maria Lătărețu" și "Doina Gorjului" din Târgu Jiu și cu Ansamblul "Vlăsceanca", din Videle, județul Teleorman. Printre piesele care l-au consacrat pe solistul de folclor se numără "Cine joacă gorjenește", "Îndeamnă, Murgule, îndeamnă", "Cât e Gorjul de frumos".


Un concert Radio România.

Coproducător Televiziunea FAVORIT.

Parteneri media: Radio Antena Satelor, Radio România Actualități.


Biletele sunt disponibile pe www.eventim.ro, în magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, Carrefour, librăriile Cărturești, Humanitas, în benzinăriile OMV și la casa de bilete a Sălii Radio.

Pentru alte informații legate de Orchestrele și Corurile Radio vă rugăm să consultați site-ul www.orchestreradio.ro sau www.orchestreradio.com.