ACUM:
7.00
Allegro... de weekend
Un matinal clasic, într-un tempo vivace.
Urmează: 9.50 Promo Informații despre evenimentele partenerilor noștri.
Apoi: 9.55 Info buletin muzical Știrile muzicale ale zilei

Agenda de concert Înapoi

Miracolul muzicii de calitate la Palatul Brâncovenesc de la Mogoșoaia

Bookmark and Share
Publicat: miercuri, 10 Aprilie 2019 , ora 9.14

În perioada 21 aprilie - 26 mai 2019, Palatul Brâncovenesc de la Mogoșoaia redevine pentru al optelea an consecutiv o cetate a culturii, un spațiu al excelenței sonore.

Ediția a VIII-a a Mogoșoaia ClasicFest propune pe parcursul a cinci serate duminicale, 9 recitaluri inedite, de mare diversitate, susținute de artiști de primă valoare.

Organizatorii: Primăria Municipiului București, prin Centrul Cultural Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului și Asociatia Culturală Pro Valores, vă invită să aveți experiențe sonore de neuitat.

Primul eveniment va fi susținut de actrița Lamia Beligan și multi-instrumentistul Nicolae Szkely, care pe 21 aprilie, de la ora 18, sub genericul "Armonii Pascale", vor realiza un spectacol de intensă emoție.

Apoi începând cu data de 5 mai, pentru patru duminici, blocați-vă agendele începând cu ora 17. Nu ratați întâlnirile cu pianista Mădălina Pașol, care va aduce un "Omagiu lui Dinu Lipatti" sau cu Duo Iancu - Lobonț, care sub genericul "Meraviglia", se vor transforma în adevărați arheologi sonori.

Apoi, pe 12 mai, după recitalul ineditului Trio Equilibrium, de pian la 6 mâini, Horia Mihail și al său pian călător vă vor purta în spațiul sonor clasic vienez.

Duminică 19 mai, îi va aduce în sala Scoarțelor din Palatul Mogoșoaia pe Laureații ediției a IX a a Concursului "Drumul spre celebritate", violonista Andra Lucia Andrei și pianista Andra Mărgineanu, precum și pe pianistul Cătălin Răducanu, care vă propune un program integral rus, din care nu va lipsi Suita "Tablouri dintr-o expoziție", în anul în care se împlinesc 180 de ani de la nașterea lui Modest Mussorgski.

În ultima duminică a festivalului, pe 26 mai, copilul minune al pianisticii românești - Eva Garet, aflată în primul ei turneu - "Citadele muzicale - 8", va uimi cu siguranță și publicul de la Palatul Mogoșoaia, pentru ca ultimul recital al manifestării festivaliere să fie susținut de Les Enharmonique Piano Duo. Va fi un recital cu muzică franceză, dedicat copiilor... de orice vârstă.

Accesulla concerte se face în baza rezervării biletelor de intrare în muzeu (6 lei), pe adresa: asociatiaprovalores@gmail.com.