Înapoi

David Molard Soriano, Manon Galy și orchestra Filarmonicii Brașov interpretează Ceaikovski și Sibelius, joi seară la Sala Patria

Publicat: luni, 18 Martie 2024 , ora 13.14
În seara zilei de 21 martie 2024, de la ora 19.00, în Sala Patria vor răsuna melodiile emoționante ale unui concert simfonic care promite să fie un eveniment de neuitat. Sub bagheta dirijorului francez David Molard Soriano, o figură îndrăgită de pasionații de muzică din Brașov, seara se va îmbrăca într-un val de emoții și expresie muzicală de neegalat.

David Molard Soriano, cu înțelegerea sa nuanțată a texturilor muzicale și abilitatea sa de a scoate la iveală tot ce este mai bun din orchestrele pe care le conduce, a cultivat o conexiune profundă cu publicul din Brașov. Revenirea sa în inima Transilvaniei este așteptată cu nerăbdare, marcând încă un capitol în relația sa de dragoste continuă cu scena culturală vibrantă a orașului.

Punctul culminant al concertului va fi reprezentația virtuozei violoniste franceze Manon Galy. În calitate de solistă a serii, ea aduce nu numai talentul său extraordinar, ci și o serie de distincții internaționale care subliniază măiestria sa excepțională la vioară. Galy, câștigătoare a numeroase concursuri de prestigiu, inclusiv a Concursului Internațional de Muzică de Cameră de la Lyon în 2021, unde a obținut premiul întâi alături de toate premiile speciale, și laureată a Concursului Internațional Jascha Heifetz de la Vilnius, s-a dovedit a fi o forță a naturii în lumea muzicii clasice. În stagiunea 2022-2023, Manon a făcut parte și din "Euroradio Top Young Performers Series", alăturându-se unor artiști iluștri precum Maria Dueñas și Zlatomir Fung.

Programul serii este o călătorie prin peisajele bogate ale muzicii clasice, cu Concertul pentru vioară în Re major, op. 35 de Piotr Ilici Ceaikovski și Simfonia nr. 5 în Mi bemol major de Jean Sibelius. Aceste piese, cunoscute pentru profunzimea lor emoțională și strălucirea tehnică, vor prinde viață sub conducerea pasională a lui Soriano.

Biletele pentru acest festin muzical sunt disponibile la casa de bilete a Filarmonicii din Brașov și online pe bilet.ro. Iubitorii de muzică sunt încurajați să își asigure locurile pentru o seară care promite nu doar un concert, ci o celebrare a puterii durabile a muzicii de a mișca inimile și de a trezi sufletele.

În luna aprilie, melomanii și iubitorii de artă sunt invitați să se bucure de o revenire a Festivalului Internațional al Muzicii de Cameră, un eveniment ce promite să aducă pe scena Sălii Patria o primăvară de neuitat. Festivalul se va desfășura între 5 și 13 aprilie, reunind pe scenă unele dintre cele mai strălucite nume ale muzicii românești și internaționale.

Florin Ionescu-Galați, Alexandra Fits, Valentin Șerban, Ioan-Dragoș Dimitriu, Ștefan Cazacu, Filip Papa, Sebastian Tegzeșiu și Horia Mihail sunt doar câțiva dintre artiștii de renume care vor împărtăși cu publicul pasiunea lor pentru muzica de cameră, alături de invitații lor din străinătate, oferind interpretări magistrale ale unor lucrări semnificative din repertoriul clasic și contemporan.

Festivalul Internațional al Muzicii de Cameră este o ocazie rară de a experimenta din plin intensitatea și intimitatea muzicii de cameră, într-un cadru care promovează excelența artistică. Biletele sunt accesibile, costând doar 50 de lei per eveniment (la casieria Sălii Patria fiind disponibile și bilete cu reducere), ceea ce face această experiență culturală de înaltă calitate disponibilă unui public larg. Mai mult, organizatorii oferă o reducere pentru cei mai înfocați fani ai muzicii de cameră: la achiziționarea biletelor pentru toate evenimentele festivalului, aceștia vor primi 9 bilete la prețul de 7, o oportunitate excelentă de a se bucura de întregul spectru de recitaluri și interpretări.

Acest festival nu este doar o celebrare a muzicii camerale, ci și o oportunitate de a admira pe scenă unele dintre cele mai promițătoare talente din România, artiști care au câștigat recunoaștere și apreciere pe plan național și internațional. Fiecare seară promite să fie o călătorie emoționantă prin lumea muzicii, un dialog profund între instrumentiști și auditoriu, în inima culturală a Brașovului.

Biletele pentru toate evenimentele Filarmonicii Brașov sunt disponibile atât la casieria Sălii Patria cât și online pe siteul bilet.ro.

Foto orchestră: Iosif Trif