ACUM:
19.00
Seara de operă
Marile spectacole ale prezentului, în direct sau înregistrate.
Urmează: 22.00 Grădina de sunete (R) Marea muzică, dincolo de cuvinte: într-o grădină paradisiacă
Apoi: 0.00 Grădina de sunete (R) Marea muzică, dincolo de cuvinte: într-o grădină paradisiacă

Evenimente Înapoi

Cvartetul Voces, recital la Sala Radio

Bookmark and Share
Publicat: luni, 13 Noiembrie 2017 , ora 14.38
Voces, una dintre cele mai importante formații de cvartet din România, parte a Orchestrelor și Corurilor Radio, invită publicul la un nou concert la Sala Radio, marți, 14 noiembrie, de la ora 19.00. Ansamblul este alcătuit din 4 muzicieni: Bujor Prelipcean - vioara I, Vlad Hrubaru - vioara a II-a, Constantin Stanciu - violă și Dan Prelipcean - violoncel.

Programul recitalului va cuprinde 3 cvartete de J. Haydn: Cvartetul nr. 1 în do major, op. 64, Cvartetul nr. 3 în si bemol major, op. 64 și Cvartetul nr. 6 în mi bemol major, op. 64.

Cvartetul Voces și-a început activitatea acum mai bine de patru decenii, în 1973. Alcătuită din absolvenți ai Conservatorului George Enescu din Iași, formația s-a impus imediat prin valoarea sa potențială, desăvârșită prin studii de specializare în țară cu W. G. Berger și peste hotare, la cursuri de măiestrie în Israel, Italia, Ungaria, Germania, și cu Cvartetul Amadeus, din Londra.

Formația a fost distinsă cu premii prestigioase, la Colmar, Franța, în 1974, la Bordeaux, în 1976 și la Hanovra, Germania, în 1979. Repertoriul formației reunește integrale clasice, romantice, opusuri românești și universale ale compozitorilor secolului XX și compoziții recente de cea mai elevată calitate. Cvartetul Voces este adesea prezent în mari turnee sau la festivalurile de la Bratislava, Torino, Siena, Salzburg, Salonic, Istanbul, București, Bayreuth etc.

Ca parte a Orchestrelor și Corurilor Radio, Cvartetul susține stagiuni permanente la București, efectuează înregistrări radio și de disc (cu Electrecord, Marco Polo, EMI Electrola). A primit Premiul Criticii Muzicale în 1997. Membrii săi susțin și o importantă activitate didactică în cadrul Universității de Arte George Enescu din Iași, fiind și profesori de onoare ai Academiei de Muzică din Cluj.