Actualitatea internațională Înapoi

Concertul de gală și Ceremonia anuală de decernare a premiilor ICMA 2024, astăzi la Palau de la Música din Valencia

Publicat: vineri, 12 Aprilie 2024 , ora 0.00

Astăzi, 12 aprilie, de la ora locală 19:30, la Palatul Muzicii din Valencia vor avea loc concertul de gală și ceremonia anuală de decernare a Premiilor Internaționale pentru Muzică Clasică (ICMA), cu participarea Orchestrei din València condusă de Alexander Liebreich, directorul muzical al ansamblului.

În cadrul evenimentului vor evolua câștigătorii distincțiilor, între care se numără și soprana Aida Pascu, recompensată cu titlul „Tânărul artist al anului”, violonistul Renaud Capuçon, desemnat "Artistul anului" și pianistele Güher și Süher Pekinel, care formează duoul "Pekinels”,  răsplătite cu premiul pentru întreaga activitate. 

Premiile Internaționale pentru Muzică Clasică (ICMA) au fost create în 2010, iar juriul este format din critici muzicali din 16 țări, reprezentând 20 de reviste tipărite sau site-uri web și posturi de radio, printre care se numără și Radio România Muzical. Postul nostru este reprezentat de Cristina Comandașu, managerul postului. 

Anul acesta au fost acordate 26 de premii din lista inițială de 375 de producții audio și video realizate de 115 case de discuri.

Ioana Țintea