Înapoi

Concert simfonic spectaculos cu The Radio Trombones și orchestra Filarmonicii Brașov sub bagheta renumitului dirijor Tiberiu Soare

Publicat: luni, 25 Martie 2024 , ora 15.16

Filarmonica Brașov anunță pentru data de 28 martie 2024 o seară de muzică simfonică inedită, menită să captiveze inimile melomanilor începând cu ora 19.00. Sub conducerea distinsă a dirijorului Tiberiu Soare, concertul promite să fie o remarcabilă demonstrație de talent și finețe muzicală.

Tiberiu Soare, unul dintre cei mai apreciați dirijori din România, va ghida orchestra printr-un program de capodopere clasice. Cunoscut pentru stilul său dirijoral dinamic și pentru profundele sale intuiții muzicale, revenirea maestrului Soare pe podiumul dirijoral este așteptată cu nerăbdare. Pentru publicul brașovean, el este cunoscut mai ales pentru concertul-eveniment din martie 2021 care l-a avut ca solist pe celebrul violoncelist Mischa Maisky.

Dacă de obicei concertele simfonice au unul sau doi soliști, acest concert va avea patru soliști, și anume Alexandru Moraru, Florian Radu, Emanuel Sărăcuți și Fabian Deneș, care compun formația The Radio Trombones. Acest ansamblu talentat, care s-a format în timpul pandemiei, a câștigat rapid o atenție largă și a fost aclamat pentru interpretările sale captivante și pentru prezența online semnificativă. Sinergia și interpretările acestuia dau o nouă viață repertoriului de trombon, după cum o demonstrează recentele lor apariții live, inclusiv un concert memorabil alături de legendarul Christian Lindberg și Radio Big Band în timpul unui concert de Crăciun la Sala Radio.


Programul concertului din 28 martie de la Brașov include:

Franz von Suppé - Uvertura "Dichter und Bauer" (Poet și țăran)

Ferdinand David (arr. Florian Radu) - "Concertinissimo pentru 4 tromboane și orchestră"

Johannes Brahms - Simfonia nr. 4

Acest concert este o celebrare a inovației și tradiției muzicale, oferind un amestec unic de compoziții care promit să încânte și să inspire.

După acest concert, iubitorii de muzică sunt așteptați să descopere cea de-a 43-a ediție a Festivalului Internațional al Muzicii de Cameră. Acesta se va desfășura între 5 și 13 aprilie la Sala Patria și propune o serie de evenimente de excepție cu artiști din țară și din străinătate. Pe scena Sălii Patria vor urca nume cunoscute precum Florin Ionescu-Galați, Valentin Șerban, Ștefan Cazacu, Ioan-Dragoș Dimitriu, Alexandra Fits sau Horia Mihail, dar și invitați din străinătate precum ansanmblul I Basilensis din Elveția.

După festival, Filarmonica va relua concertele de joi seară, primul fiind pe 18 aprilie și avându-i ca invitați pe dirijorul Yiwen Shen și saxofonistul sârb Marko DŸomba, care vor urca pe scena Sălii Patria alături de orchestra simfonică a Filarmonicii Brașov.

Biletele pentru toate evenimentele Filarmonicii Brașov se găsesc la casieria Sălii Patria sau online pe site-ul bilet.ro.