Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Valentin Șerban și Daria Tudor - recital extraordinar la Sala Radio

Publicat: sâmbătă, 28 Ianuarie 2023 , ora 0.00
Duminică, 12 februarie 2023, la Sala Radio din București va avea loc recitalul extraordinar intitulat „Violin in Love”, pe care îl vor susține violonistul Valentin Șerban - câștigător al celei de-a XVII-a ediții a Concursului Internațional „George Enescu” - și pianista Daria Tudor.
Cei doi vor interpreta lucrări semnate de un celebru cuplu de muzicieni ai secolului al XIX-lea, Robert și Clara Schumann. Este vorba despre Sonata a II-a pentru vioară și pian de Robert Schumann, cântată în premieră absolută cu chiar participarea soției lui, pianista Clara Schumann. Cele 3 romanțe pentru vioară și pian au fost create de Clara Schumann în 1853, la doi ani după ce soțul ei scrisese Sonata a II-a. Programul dedicat iubirii și delicatelor ei meandre este completat de Sonata a IV-a pentru pian și vioară semnată de Ludwig van Beethoven.
Evenimentul, ce începe la ora 18:00, face parte din seria „Moștenitorii României muzicale" și este primul realizat în colaborare cu Artexim, Radio România Muzical și Artexim urmând să realizeze în perioada următoare mai multe proiecte dedicate tinerilor muzicieni români, laureați ai Concursului internațional „George Enescu”.
Norela Costea