Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Pianista Kira Frolu - recital extraordinar de Ziua Culturii Naționale, la Sala Radio

Publicat: marți, 10 Ianuarie 2023 , ora 0.00
Ziua Culturii Nationale va fi marcată duminică, 15 ianuarie, la Sala Radio, printru-un recital extraordinar al pianistei Kira Frolu, câștigătoare a bursei „Moștenitorii României Muzicale”, ediția din 2022. Programul cuprinde lucrări de Wolfgang Amadeus Mozart, Tudor Dumitrescu, Frederic Chopin și Igor Stravinski, reunite sub titlul „Something borrowed”. Recitalul este parte a unei serii de trei evenimente ce se deschide în 14 ianuarie, la Banca de Cultură Apollonia din Brașov și se încheie pe 26 ianuarie, la Sala „Capitol" a Filarmonicii „Banatul" din Timișoara.
Proiectul „Moștenitorii României muzicale”, organizat de Radio România Muzical și Rotary Club Pipera iși propune să aducă pe scena Sălii Radio tinerii și excepționalii muzicieni ai României, artiști care desfășoară o importantă activitate în străinătate, dar pe care publicul românesc are șansa de a-i asculta prea rar.
Din 2020, pe lângă recitaluri și concerte, suita de manifestări înseamnă și concursul pentru o bursă în valoare de 4000 euro, competiție ce se adresează tinerilor muzicieni cu vârste între 16 și 24 ani. Pe lângă premiul în bani, câștigătorii acestei burse beneficiază și de alte oportunități profesionale, precum recitaluri și concerte, dar și înregistrări speciale. Până în prezent, de această bursă au beneficiat pianistul Cadmiel Boțac, violoncelistul Cornelius Zirbo și pianista Kira Frolu.
Biletele pentru recitalul „Moștenitorii României muzicale" de la Sala Radio, din 15 ianuarie, ora 19:00, sunt puse în vânzare în rețeaua iabilet.ro și la casa de bilete a Sălii Radio.
Ioana Țintea