Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Festivalul Internațional „Meridian” continuă

Publicat: marți, 8 Noiembrie 2022 , ora 0.00
A XVII-a ediție a Festivalului Internațional de Muzică Nouă „Meridian” continuă astăzi, 8 noiembrie 2022, cu o nouă serie de evenimente, desfășurate la Universitatea Națională de Muzică din București. La împlinirea a 100 de ani de existență a Societății Internaționale pentru Muzică Contemporană, Festivalul „Meridian” propune tema „Atlas”, orientată în jurul conceptului de călătorie – prin diverse părți ale globului, călătorie prin diverse curente sau tendințe estetice.
Începând cu ora 12:00, muzicologul Valentina Sandu-Dediu susține o conferință online pe tema „Peripeții cu acorduri în modernismul radical din muzica românească a anilor '70-'90: Tiberiu Olah și Anatol Vieru”.
De la ora 17:00, la Sala „ Constantin Silvestri”, Trio „Mozaic” împreună cu clarinetistul Ștefan Voinic vor susține un recital cameral intitulat „Intersecții”. În program lucrări din creațiile compozitorilor Adrian Enescu, Felicia Donceanu, Octavian Nemescu și Sabina Ulubeanu.
Începând cu ora 19:00, pe scena Sălii „George Enescu” vor evolua membrii ansamblului „Couleurs”, într-un concert intitulat „Sonic Borders”. Conducerea muzicală îi aparține lui Alexandru Murariu. Programul cuprinde lucrări semnate de Iannis Xenakis, Cornel Țăranu, Alexandru Murariu și Dan Dediu.
Iar de la ora 20:30, Sala „Auditorium” va găzdui concertul „Close by distance”. Interpretează Constantin Basica – electronics, mijloace de transport, live streaming, violonista Olga Berar și Irinel Anghel – performance.
Ana Sireteanu