Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Concertul de deschidere al Concursului Internațional ,,George Enescu” la Ateneul Român

Publicat: duminică, 4 Septembrie 2022 , ora 0.00
Cea de-a 18-a ediție a Concursului Internațional ,,George Enescu” se deschide astăzi, 4 septembrie, cu un concert ce va avea loc la Ateneul Român. Își dau concursul Orchestra Filarmonicii ,,George Enescu", condusă de dirijorul letonian Ainars Rubikis, avându-i ca soliști pe violonistul Valentin Șerban, violoncelistul Jaemin Han și pianista Yeon-Min Park - cei trei câștigători ai ediției precedente.
În program sunt cuprinse Triplul concert op. 56 în Do major pentru vioară, violoncel, pian și orchestră de Ludwig van Beethoven, Simfonia a IX-a de Franz Schubert și lucrarea ,,An Axe For The Frozen Sea” de Karlo Margetic, lucrare distinsă cu Premiul I la secțiunea Compoziție a Concursului Internațional George Enescu în ediția trecută și prezentată acum în primă audiție absolută.
Concursul vine ca o completare a Festivalului ,,George Enescu”, cel mai important eveniment muzical internațional organizat în România. În perioada 4-18 septembrie, la Ateneul Român vor fi găzduite finalele pentru fiecare secțiune a Concursului, dar și o serie de recitaluri susținute de membrii juriului.
Un număr important de evenimente din cadrul Concursului vor fi transmise live pe postul nostru, inclusiv concertul de astăzi, care va începe la ora 18.00. Comentează Monica Isăcescu.
Ana Sireteanu