Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Bucharest Opera Festival - între 24 iunie și 2 iulie 2022

Publicat: vineri, 27 Mai 2022 , ora 0.00
Opera Națională București va încheia Stagiunea sa centenară cu un eveniment de referință ce se va derula începând cu 24 iunie și până în 2 iulie 2002. Bucharest Opera Festival este primul festival ce invită în capitală toate instituțiile cu rang de operă națională din România din subordinea Ministerului Culturii (Opera Națională Română Cluj-Napoca, Teatrul Național de Operă și Balet Oleg Danovski din Constanța, Opera Națională Română Iași, Opera Națională Română Timișoara, Opera Maghiară din Cluj-Napoca și Teatrul Național de Operetă și Musical Ion Dacian), cărora li se alătură Opera Română Craiova și Teatrul Național de Operă și Balet Maria Bieșu din Chișinău.
Publicul este așteptat la o serie de 9 spectacole de operă, operetă și balet programate în 9 seri consecutive, aducând în prim-plan 9 orchestre, 7 coruri mixte, 1 cor de copii, 2 companii de balet, zeci de soliști și dirijori de top ai scenei muzicale actuale, în total aproape 1500 de muzicieni, balerini și personal artistic și tehnic.
Festivalul se va deschide în 24 iunie, cu spectacolul Don Giovanni de Wolfgang Amadeus Mozart, în regia lui Andrei Șerban, cu dirijorul Tiberiu Soare la conducere.
Larisa Clempuș