Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

„devotioModerna” și „Wahnsinn” - concerte în SIMN la București

Publicat: joi, 26 Mai 2022 , ora 0.00
În cadrul Săptămânii Internaționale a Muzicii Noi are loc astăzi, 26 mai, concert susținut de Ansamblul devotioModerna pe scena Sălii „George Enescu” a Universității Naționale de Muzică din București. De la ora 17, ansamblul condus de Carmen Cârneci va interpreta lucrări semnate de Petru Stoianov, Roman Vlad, Carmen Petra Basacopol, Karmella Tsepkolenko, Rucsandra Popescu și Carmen Maria Cârneci. 
De la ora 19, la Studioul de Operă și Multimedia al Universității Naționale de Muzică din București are loc un concert al ansamblului Wahnsinn, format din violistul Marius Ungureanu, trombonistul Barrie Webb și cornistul Erik Sandberg, invitată fiind Mihaela Vosganian. În program sunt anunțate lucrări de Biagio Putignano, Erik Sandberg, Katsumi Yokoyama, Marius Ungureanu și Mihaela Vosganian.
La Sibiu, începând cu ora 19, în cadrul aceluiași festival dedicat muzicii contemporane, Sala Thalia găzduiește un concert susținut de Orchestra Filarmonicii de Stat din oraș. Sub bagheta lui Carlo Jans vor putea fi ascultate opusuri semnate de Marco Pütz, Sorin Lerescu, Max Bruch și Alexandr Glazunov, solistă fiind violoncelista Anik Schwall.
Petre Fugaciu