Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Festivalului „Săptămâna Internațională a Muzicii Noi” continuă la București

Publicat: marți, 24 Mai 2022 , ora 0.00
Alte trei evenimente muzicale sunt programate astăzi în cadrul celei de-a treia zi a Festivalului "Săptămâna Internațională a Muzicii Noi". Începând cu ora 17.00, trombonistul Barrie Webb și pianistul Mihai Măniceanu vor susține în Sala "Constantin Silvestri" a Universității Naționale de Muzică din București recitalul intitulat "Premiere, miniaturi și muzică furată." În program, opusuri semnate de Eve Duncan, Dan Dediu, Gabriel Mălăncioiu, Cristian Bence-Muk, Stuart Greenbaum și Mihai Măniceanu.

De la ora 18.00, pe scena Sălii "George Enescu" a Universității Naționale de Muzică din București, membrii Ansamblului de percuție "Game" și invitatul acestora, cornistul George Ambrosa vor interpreta lucrările "PercMetaMor" de Octavian Nemescu și "Incantations" de Ștefan Niculescu.

Iar în Studioul de Operă și Multimedia al aceleiași Universități Naționale de Muzică din București, soprana Bianca Manoleanu și pianistul Remus Manoleanu vă oferă spectacolul de muzică și dans intitulat "Viziuni", în regia artistică a Andei Tabacaru și coregrafia Ralucăi Adomnicăi. Evoluează Anda Stoian, Antonia Itineanț și Anca Stoia, studente la Master Artă Coregrafică în cadrul Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică "Ion Luca Caragiale" din București. Programul cuprinde opusuri din creația lui Theodor Grigoriu, George Balint, Cornel Țăranu, Dan Dediu, Dan Voiculescu, Andrei Tănăsescu, Felicia Donceanu, Dan Buciu, Anatol Vieru și Adrian Pop. Ora de începere, 19.30.