Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Concertele Stagiunii muzicale Radio

Publicat: luni, 16 Mai 2022 , ora 0.00
În cadrul Stagiunii muzicale Radio au loc în această săptămână trei concerte. Miercuri, 18 mai 2022, Orchestra de Cameră Radio și Corul Academic Radio pregătit de Ciprian Țuțu vor prezenta un program integral Wolfgang Amadeus Mozart. Concertul nr. 23 în La major pentru pian și orchestră și Marea misă KV 427 în do minor vor fi dirijate de Toufic Maatouk. Protagonist în prima lucrare va fi pianistul Aimo Pagin, iar în partea a doua vor evolua ca soliști sopranele Teodora Gheorghiu și Marta Sandu-Ofrim, tenorul Andrei Lazăr și basul Marius Boloș.
Joi, 19 mai, Sala Radio va găzdui un recital susținut de Horia Mihail în cadrul turneului Pianul călător. Muzicianul va interpreta creații de Joseph Haydn, Wolfgang Amadeus Mozart și Ludwig van Beethoven.
Iar vineri, 20 mai, Orchestra Națională Radio va concerta sub bagheta dirijorului Jozsef Horvath, solist fiind violonistul Gabriel Croitoru. În program - Uvertura Carnaval op. 92 de Antonin Dvoűák, Concertul nr. 1 în sol minor de Max Bruch și Simfonia a III-a în Fa major de George Chadwick.
Toate cele trei evenimente de la Sala Radio vor începe la ora 19.00 și vor fi transmise în direct de Radio România Muzical.
Larisa Clempuș