Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Radio România Muzical organizează trei evenimente aniversare începând de mâine

Publicat: marți, 22 Martie 2022 , ora 0.00
Aniversarea a 25 ani de existență ai unicului post românesc dedicat muzicii clasice: Radio România Muzical este marcată în următoarele trei zile, în 23, 24 și 25 martie, de la ora 19.00, prin două concerte și un recital, ilustrând proiecte semnificative derulate de Radio România Muzical de-a lungul timpului.
În 23 martie, Orchestra de Cameră Radio dirijată de Radu Popa susține un concert alături de finaliști ai competiției pentru bursa "Moștenitorii României muzicale", ediția 2021: soprana Aida Pascu, percuționista Sara Gheorghe și pianistul Dominik Ilisz. În program: arii din opere de Wolfgang Amadeus Mozart și Georg Friedrich Händel, opusuri în aranjament pentru marimbă și orchestră, alături de Concertul nr. 3 pentru pian și orchestră de Ludwig van Beethoven.
În 24 martie va avea loc recitalul susținut de pianistul Mihai Ritivoiu. Muzicianul va interpreta piese de Schubert, Liszt, Ravel și Chopin, precum și o compoziție proprie, scrisă în 2021, inspirată de pandemia COVID19.
Iar pe 25 martie, violonistul Alexandru Tomescu și dirijorul Cristian Măcelaru vor concerta în compania Orchestrei Naționale Radio. Programul va cuprinde Concertul nr. 2 pentru vioară și orchestră de Serghei Prokofiev și Simfonia a V-a de Gustav Mahler.
Ioana Marghita