Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Evenimente aniversare organizate de Radio România Muzical

Publicat: luni, 21 Martie 2022 , ora 0.00
Cu prilejul împlinirii a 25 de ani de la înființare, Radio România Muzical organizează o serie de evenimente. În 23 martie - un concert susținut de Orchestra de Cameră Radio sub conducerea dirijorului Radu Popa, alături de finaliști ai competiției pentru bursa 'Moștenitorii României muzicale', ediția 2021: soprana Aida Pascu, percuționista Sara Gheorghe și pianistul Dominik Ilisz. În program: arii din opere de Wolfgang Amadeus Mozart și Georg Friedrich Händel, opusuri în aranjament pentru marimbă și orchestră, alături de Concertul nr. 3 pentru pian și orchestră de Ludwig van Beethoven.
În 24 martie va avea loc un recital susținut de pianistul Mihai Ritivoiu. Muzicianul va interpreta piese de Schubert, Liszt, Ravel și Chopin, precum și o compoziție proprie, scrisă în 2021, inspirată de pandemia COVID19.
Iar pe 25 martie, violonistul Alexandru Tomescu și dirijorul Cristian Măcelaru vor concerta în compania Orchestrei Naționale Radio. Programul va cuprinde Concertul nr. 2 pentru vioară și orchestră de Serghei Prokofiev și Simfonia a V-a de Gustav Mahler.
Larisa Clempuș