Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Proiectul Ascultă 5 minute de muzică clasică în spații neconvenționale revine în luna martie

Publicat: marți, 1 Martie 2022 , ora 0.00
În luna martie demarează a doua parte a ediției din 2021 a proiectului „Ascultă 5 minute de muzică clasică”. Inițiat de Radio România Muzical, „Ascultă 5 minute de muzică clasică” a devenit unul dintre principalele proiecte educative și culturale ale Radio România, derulându-se în spații publice de tipul hipermarket-urilor, mall-urilor, librăriilor și muzeelor, din 2010. Proiectul și-a propus de la început să apropie publicul larg de muzica clasică prin audiții în spații neconvenționale, desfășurându-se bianual, pe parcursul lunilor martie și octombrie.
În fiecare zi a lunii martie, piesa zilei va putea fi ascultată și pe frecvențele postului nostru. Printre înregistrările propuse se regăsesc și cele ce au în prim plan tineri muzicieni afirmați la nivel internațional, așa cum este violonistul Valentin Șerban, câștigător al ediției din 2021 a Concursului „George Enescu”.
Mai multe informații despre proiect pot fi accesate pe pagina www.romania-muzical.ro/5minute, acolo unde pot fi ascultate atât piesele propuse în spațiile neconvenționale, cât și cele propuse elevilor din școli. „Ascultă 5 minute de muzică clasică” este un proiect inițiat și organizat de Cristina Comandașu, redactor-șef Radio România Muzical.
Maria-Isabela Nica