Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Se reiau recitalurile din „Stagiunea de marți seara”

Publicat: marți, 4 Ianuarie 2022 , ora 0.00
Primul recital al "Stagiunii de marți seara" din noul an 2022 are loc astăzi, pe scena Sălii Mici a Ateneului Român. Îl oferă chitaristul Dragoș Ilie, laureat al celei de-a II-a ediții a Bursei "Moștenitorii României Muzicale", care urmează studii de doctorat la Universitatea Statului Texas din Austin, unde este îndrumat de renumitul chitarist și pedagog Adam Holzman. Concomitent, el este și asistent universitar în cadrul aceleiași universități.
Dragoș Ilie a urmat cursurile Colegiului Național de Artă din Iași la clasa profesorului Marius Țimpău. În anul 2015 a obținut bursa "Woodruff" pentru completarea studiilor de licență la "Schwob School of Music", parte a Universității din Columbus, Georgia, sub îndrumarea lui Andrew Zohn. Deosebit de apreciat, chitaristul român a susținut concerte și cursuri de măiestrie în Europa și Statele Unite ale Americii.
Programul pe care îl propune în această seară se deschide cu Balada de Ciprian Porumbescu, într-un aranjament propriu, și mai include pagini de Béla Bartók, Gabriel Almasi, Adrian Andrei, Miroslav Tadic, Nicola Japelli și Andrew Zohn.
Ora de începere este 19,00.