Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Pianistul Ionuț Diaconu, recital în 'Stagiunea de marți seara'

Publicat: marți, 14 Decembrie 2021 , ora 0.00
În 14 decembrie 2021, pianistul Ionuț Diaconu susține un recital în Sala mică a Ateneului Român. Muzicianul în vârstă de 23 de ani va interpreta Sonata în si minor și Les Jeux d'Eaux à la Villa d'Este de Franz Liszt, apoi o lucrare proprie - Pour ma Chérie, iar în finalul programului - creații de Maurice Ravel: Jeux d'Eau și două piese din Suita Oglinzi: Alborada del Gracioso și La vallée des cloches.
Pianistul Ionuț Diaconu este masterand la Universitatea Națională de Muzică din Bucuresti, unde studiază cu prof. univ. dr. Vlad Dimulescu și a obținut o bursă Erasmus pentru a studia timp de un semestru la Academia de Muzică Franz Liszt din Budapesta, precum și o bursă acordată de Uniunea Muzicienilor Interpreți din România. În anul 2016 și-a făcut debutul ca solist alături de Orchestra de Cameră Radio din București, iar în 2019 a câștigat Premiul I la Concursul de Pian din cadrul Forum Internacional de Musica Ciudad de Orihuela (Spania) și la Concursul Internațional de Pian Alto Minho (Caminha, Portugalia).
Recitalul lui Ionuț Diaconu de la Ateneul Român are loc în cadrul Stagiunii de marți seara organizată de Filarmonica George Enescu și începe la ora 19,00.
Larisa Clempuș