Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Concert de colinde, lansare de carte și recitaluri de pian la Ateneul Român

Publicat: sâmbătă, 11 Decembrie 2021 , ora 0.00
De la ora 11,00, pe scena Sălii Mari a Ateneului Român are loc astăzi, 11 decembrie, un concert de colinde al Corului „Symbol-Jean Lupu”. Dirijat de Luminița Guțanu Stoian, ansamblul va interpreta atât colinde din repertoriul autohton, cât și lucrări semnate de compozitori precum Mykola Leontovich, Charles Adolphe Adam, Mel Tormé și Robert Wells. Concertul este urmat de lansarea volumului „Du-mă, du-mă dorule” de Jean Lupu, ce are loc în Rotonda Ateneului și începe la ora 12:30.
Tot la Ateneul Român, însă pe scena Sălii Mici, se desfășoară Gala „Piano Stars”, ediția I, prezentată de Mădălina Pașol, președinte al Institutului Internațional de Arte. Începând cu ora 17,00, pe scenă vor urca tineri elevi ai pianistei, care vor interpreta lucrări de Antonio Vivaldi, Jean-Philippe Rameau, Robert Schumann, Frédéric Chopin, Franz Liszt, Johannes Brahms, Piotr Ilici Ceaikovski și George Enescu.
Sub titlul „Sturm, Drang und Rhapsody” are loc ultimul eveniment al zilei. În cadrul ediției a V-a a Festivalului „Hoinar” este programat un recital de pian oferit de Florian Mitrea, fondatorul acestui festival și profesor la Academia Regală de Muzică din Londra. Invitat special este tânărul pianist Nil Mladin. Pe lângă Sonata op. 2 nr. 3 n do major de Ludwig van Beethoven, Fantasia quasi Sonata „După o lectură din Dante” de Franz Liszt și Sonata nr. 7 de Serghei Prokofiev, vor mai fi intrepretate Barcarolă și Scherzo op. 11 pentru pian la 4 mâini de Serghei Rahmaninov și Rapsodia ungară nr. 2 pentru pian la patru mâini de Franz Liszt. Evenimentul începe la ora 19,00.
Petre Fugaciu