Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Lansare de carte și concert în cadrul Festivalului 'Meridian'

Publicat: marți, 9 Noiembrie 2021 , ora 0.00

În cadrul Festivalului de muzică contemporană Meridian, are loc astăzi, 9 noiembrie 2021, lansarea cărții Transrealismul arhetipal. Reflecții despre spiritualitate și actul artistic, volum semnat de compozitoarea și profesoara Mihaela Vosganian. Lansarea va începe la ora 17.00 și va fi urmată de o conferință, avându-i ca invitați pe Liliana Iorgulescu, Armine Vosganian și Ciprian Făcăieru.

Tot pe agenda Festivalului Meridian, organizat de Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România și Secțiunea Națională Română a Societății Internaționale pentru Muzică Contemporană, este înscris astăzi și un concert susținut de ansamblul Sonomania. De la ora 19.00, cei patru membri ai formației - violonista Olga Berar, clarinetistul Mihai Pintenaru, violoncelistul Eugen-Bogdan Popa și Mihai Murariu la pian, vor cânta la sala Auditorium a Universității Naționale de Muzică din București. Programul cuprinde piese în primă audiție românească, semnate de compozitorii Mateusz Ryczek din Polonia, Peter Swinnen din Belgia, Chris Williams din Australia și Alison Isadora din Olanda, precum și o creație de Mihai Murariu - apfelStrudel compusă în anul 2017 pentru clarinet, violoncel și pian.

Festivalul Meridian, aflat la cea de-a 16-a ediție, va continua până în 14 noiembrie 2021, la București, Cluj-Napoca și Timișoara, iar evenimentele vor fi transmise online, pe site-ul snr-simc.org. Tema acestei ediții, Planetarium, își propune explorarea cosmosului sonic infinit al imaginației umane, dar și omagierea muzicienilor-poli care au contribuit la afirmarea scenei muzicale românești de avangardă.

Larisa Clempuș