Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Continuă Concursul Internațional „Remember Enescu”

Publicat: joi, 4 Noiembrie 2021 , ora 0.00

Continuă și astăzi, 4 noiembrie 2021, în mediul online, cea de-a XX-a ediție a Concursului Internațional „Remember Enescu”, organizat de fundația culturală cu același nume. Concursul se desfășoară pe trei secțiuni - vioară, canto și compoziție, în care s-au înscris concurenți din România, Republica Moldova, Statele Unite ale Americii, Liban, Canada și Singapore. Juriul este alcătuit din violoniștii Alexandru Tomescu și Diana Moș - rectorul Universității Naționale de Muzică din București, Cristina Comandașu - redactor șef al postului Radio România Muzical, sopranele Iulia Isaev și Daniela Chihaia Popa, mezzosoprana Aura Twarowska și compozitorii Dan Dediu și Cătălin Crețu.
Vor fi acordate premii în valoare de până la 2000 de lei, partituri și CD-uri oferite de Muzeul Național „George Enescu” și de Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România, precum și posibilitatea de a susține recitaluri și concerte pe scena partenerilor Fundației Culturale „Remember Enescu”.

Rezultatele vor fi anunțate mâine, 5 noiembrie, pe site-ul și pe pagina de Facebook a Fundației Remember Enescu. La Radio România Muzical, la ora 17.30, rezultatele concursului vor fi anunțate în cadrul interviului în direct cu Mihaela Tomescu, organizatoarea concursului.

Astăzi au fost desemnați câștigătorii secțiunii „Canto”. Marele premiu, în valoare de 2000 de lei a fost obținut de Adelina Maria Cociobanu de la Universitatea Națională de Muzică din București. Premiul I la categoria B, în valoare de 800 de lei, îi revine Anei-Maria Scrioșteanu, de la Colegiul Național de Muzică „George Enescu”, iar premiul al II-lea i-a fost acordat lui Noemi Onucu, elevă la Colegiul Național de Artă „Octav Băncilă” din Iași. Premiul al III-lea a fost împărțit între Daria-Alexandra Bârzu și Andra Burtan.

La categoria C, dedicată studenților și masteranzilor, premiul I și premiul special „George Enescu” pentru cea mai bună interpretare a unui lied compus de Enescu i-au fost acordate Claudiei Marinescu de la Universitatea Națională de Muzică din București, iar premiul al II-lea a fost obținut de Ovidiu Manolache de la Universitatea Națională de Arte „George Enescu” din Iași.

Alexandra Scumpu