Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Astăzi se lansează site-ul casedemuzicieni.ro

Publicat: marți, 2 Noiembrie 2021 , ora 0.00
Site-ul casedemuzicieni.ro, proiect inițiat de Asociația „Opus” și co-finanțat de Primăria București, prin Arcub, se lansează astăzi, 2 noiembrie. Începând cu ora 16, la Casa Memorială „Anton Pann” din capitala are loc un eveniment de lansare la care vor participa autorii site-ului, precum și formația Imago Mundi, care va susține cu această ocazie un scurt recital. 
Pe site-ul casedemuzicieni.ro, cei interesați pot găsi informații despre locuințele unora dintre cele mai importante personalități ale lumii muzicale, ce și-au desfășurat activitatea în București, de la George Enescu, Dinu Lipatti, Mihail Jora și până la compozitorii Tiberiu Olah, Aurel Stroe, Ștefan Niculescu. Paginile site-ului cuprind informații biografice despre muzicienii vizați, descrieri arhitecturale și o galerie amplă de fotografii. Acestora li se adaugă interviuri-document cu câțiva apropiați ai muzicienilor vizați de proiect, ce cuprind amintiri valoroase legate de atmosfera caselor, de personalitățile care le treceau pragul ș.a.m.d. 

Prin evenimentul din această seară, vor fi marcați și cei 167 de ani ce se împlinesc în 2 noiembrie de la trecerea în eternitate a a compozitorului, colegătorului de folclor și profesorului Anton Pann. Lansarea va putea fi urmărită în direct, online, pe paginile de facebook Radio România Muzical, Case de muzicieni, precum și pe pagina Casei memoriale Anton Pann.