Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Concert de lansare și promovare a noului album "Cantemir Melo II"

Publicat: marți, 5 Octombrie 2021 , ora 0.00
Joi, 7 octombrie 2021, pe scena Operei Naționale București are loc concertul de lansare și promovare a noului album "Cantemir Melo II" din colecția lui Dimitrie Cantemir realizat de Ansamblul cameral de muzică veche "Anton Pann". Evenimentul este gândit ca un spectacol de muzică și poezie în interpretarea muzicienilor care alcătuiesc Ansamblului "Anton Pann" și a lui Sergiu Cioiu, invitat special.

Muzica prezentată pe scena Operei Naționale București este de pe noul album și pentru o concordanță sugestivă vor fi recitate poezii din operele lui Miron Costin, ale Mitropolitului Dosoftei, ale poetului persan Omar Khayyam și ale poetului libanez Khalil Gibran în interpretarea lui Sergiu Cioiu.

Pe noul album "Cantemir Melo II" se regăsesc piese atribuite prin tradiție orală principelui Dimitrie Cantemir, preluate o parte din culegerea alcătuită de el însuși și adăugată ca o parte secundă a cărții de teorie a muzicii intitulată "Cartea științei muzicii după felul literelor", iar altă parte provine din culegerea lui Teodor T. Burada "Scrierile muzicale ale lui Dimitrie Cantemir, domnitorul Moldovei", republicate în cartea "Dimitrie Cantemir - Cartea Științei Muzicii" de către Eugenia Popescu - Judetz. O compoziție inedită, atribuită tot lui Cantemir, este și piesa finală de pe album, preluată din colecția de cântece "Spitalul Amorului" de Anton Pann.

Concertul începe la ora 19:00.
Ioana Marghita