Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Radio România Muzical transmite live concertele Festivalului 'Enescu' din 25 septembrie

Publicat: sâmbătă, 25 Septembrie 2021 , ora 0.00
În cadrul Festivalului Internațional George Enescu, au loc la București, în 25 septembrie 2021, penultima zi a actualei ediții, patru concerte. Ele vor fi transmise în direct de Radio România Muzical. Primul concert va fi găzduit de Sala Auditorium a Muzeului Național de Artă și va fi susținut, de la ora 10.30, de Orchestra Controcorrente. În program sunt incluse piese din creația familiei de compozitori Bach. Soliști - claveciniștii Andreas Staier și Luca Quintavalle, violonista Alfia Bakieva, flautiștii Emiliano Rodolfi și Alessandro Naasello.
La Sala Radio va concerta Orchestra de Cameră Dogma condusă de Mihail Gurewitsch. De la ora 13.30, ansamblul va prezenta un program de muzică contemporană: lucrări de Cornel Țăranu, Efrem Podgaits, Gavin Bryars, Michael Nyman și Mihail Gurewitsch, solistă fiind celebra acordeonistă Ksenija Sidorova.
De la ora 16.30, la Ateneul Român va avea loc un concert cameral pe care îl susțin violonistul Nicolaus Dautricourt, violonistul Valentin Șerban, violistul Răzvan Popovici, violoncelistul Valentin Răduțiu și Cvartetul Capriccio. Muzicienii propun creații de George Enescu, Jules Massenet, Bela Bartók, Eugene Ysaÿe, Gabriel Fauré și Maurice Ravel.
Iar de la ora 19.30, Orchestra Regală Concertgebouw din Amsterdam va concerta la Sala Palatului. Programul cuprinde Uvertura Helios și Simfonia a V-a de Carl Nielsen, Burlesca în re minor de Richard Strauss și o lucrare de Serghei Rahmaninov - Rapsodia op. 43 pe o temă de Paganini. Protagoniștii acestui concert sunt dirijorul Alan Gilbert și pianistul Kirill Gerstein.
Accesul în sălile de concert din capitală se va face doar în baza certificatului verde, care atestă una dintre situațiile următoare:
dovadă oficială care atestă vaccinarea anti SARS-CoV-2 (minim 10 zile de la finalizarea schemei de vaccinare)
test PCR negativ efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea concertului;
dovadă medicală a faptului că se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2;
dovadă rezultat negativ certificat de o unitate medicală al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore înainte de începerea concertului.
Certificatul verde, al cărui cod QR se scanează la intrarea în sala de concert, trebuie generat pe site-ul https://certificat-covid.gov.ro.
Larisa Clempuș