Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Noi discuri cu muzică de George Enescu, lansate de Editura Casa Radio

Publicat: luni, 13 Septembrie 2021 , ora 0.00

Cu prilejul împlinirii a 140 de ani de la nașterea lui George Enescu și a derulării ediției a 25-a a Festivalului Internațional George Enescu, Editura Casa Radio lansează două discuri. Primul, intitulat Enescu - 140, cuprinde înregistrări realizate de Orchestra Națională Radio și Orchestra de Cameră Radio, sub bagheta lui Horia Andreescu. Albumul, care marchează și aniversarea dirijorului amintit, la împlinirea a 75 de ani, reunește creații enesciene: Uvertura triumfală, Uvertura tragică, Două Intermezzi op. 12, Suita Castelană și Simfonia de cameră op. 33.

Al doilea album lansat de Editura Casa Radio este intitulat Sherban Lupu - Impressions și include piese de Claude Debussy, Eugene Ysaÿe, Nicolo Paganini și George Enescu. Violonistul Sherban Lupu a înregistrat acest disc împreună cu pianistul Ian Hobson și cu Orchestra de Cameră Radio dirijată de Vlad Conta.

Imprimările de pe cele două albume fac parte din Arhiva Radio România. Albumele pot fi achiziționate de la Librăria Editura Casa Radio sau prin comandă online pe site-ul www.edituracasaradio.ro. Pe perioada Festivalului George Enescu, Librăria Editura Casa Radio are deschise puncte de vânzare în foaierele Ateneului Român, Sălii Palatului și Sălii Radio.

Larisa Clempuș