Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Manuel Fischer-Diskau, Patricia Kopatchinskaja, Diana Damrau și Lahav Shani urcă pe scenele bucureștene ca parte a Festivalului „George Enescu”

Publicat: duminică, 12 Septembrie 2021 , ora 0.00
Programul de azi, 12 septembrie, al Festivalului Internațional „George Enescu” începe cu un recital susținut de violoncelistul Manuel Fischer-Diskau și pianistul Cyprien Katsaris, pe scena Sălii „Auditorium” a Muzeului Național de Artă din București. De la ora 10:30, cei doi muzicieni vor interpreta lucrări semnate de Robert Schumann, George Enescu și Johannes Brahms. Recitalul va putea fi urmărit pe frecvențele Radio România Muzical; prezintă Andreea Kiseleff.
La Sala Radio, începând cu ora 13:30, ca parte a seriei „Muzica secolului XXI”, are loc un concert susținut de Orchestra Filarmonicii „Moldova” din Iași, sub bagheta lui Adrian Petrescu. Cristian Niculescu este solistul Concertului pentru pian și orchestră de Martin Torp, prima lucrare din programul serii. Patricia Kopatchinskaja este solista celei de-a doua lucrări: Concertul pentru vioară, live electronics și orchestră de Fred Popovici, cu Grig Burloiu pentru live electronics. Programul este completat de „Passages” pentru orchestră de Gabriel Iranyi și „Furioso” pentru orchestră de Peter Ruzicka. Evenimentul va putea fi urmărit în direct pe frecvențele postului nostru - comentează Jeanine Costache.
De la ora 16:30, Orchestra de Cameră a Filarmonicii Germane din Bremen urcă pe scena Ateneului român, sub bagheta lui Jérémie Rhorer. Evenimentul începe cu Studiul pentru 23 de coarde solo „Metamorfoze” de Richard Strauss, continuând cu lieduri semnate de același compozitor, solistă fiind soprana Diana Damrau. Programul se încheie cu Simfonia a III-a „Poloneză” de Piotr Ilici Ceaikovski, iar concertul va fi transmis în direct de Radio România Muzical și Radio România Cultural. La microfon - Anca Ioana Andriescu.
Ultimul concert din agenda bucureșteană a zilei se desfășoară la Sala Palatului, sub bagheta lui Lahav Shani. Orchestra Filarmonică din Rotterdam va urca pe scenă împreună cu pianistul Yefim Bronfman, cel care va fi solistul Concertului nr. 3 în re minor pentru pian și orchestră. Partea secundă a serii este dedicată Suitei „Tablouri dintr-o expoziție” de Modest Mussorgsky, în varianta orchestrată de Maurice Ravel. Evenimentul va putea fi urmărit pe frecvențele Radio România Muzical și Radio România Cultural, gazda transmisiunii fiind Monica Gurău Mihalache.