Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Cvartetul „Fine Arts” și London Mozart Players în Festivalului „Enescu”

Publicat: duminică, 5 Septembrie 2021 , ora 0.00
Festivalul Internațional „George Enescu” propune astăzi, 5 septembrie 2021, noi evenimente. În Sala „Auditorium” a Muzeului Național de Artă al României, de la ora 10:30 concertează Cvartetul „Fine Arts” împreună cu pianistul Itamar Golan, într-un program ce cuprinde creații de Ludwig van Beethoven, Dmitri Șostakovici și George Enescu.
De la ora 13:30, la Sala Radio are loc un concert înscris în seria „Muzica secolului XXI”, susținut de Orchestra Filarmonicii „Mihail Jora” din Bacău dirijată de Jessica Cottis. Participă, ca soliști, violoncelistul Raphael Wallfisch și baritonul Simon Keenlyside. Programul reunește lucrări semnate de Dan Dediu, Adrian Iorgulescu, Jonathan Dove și Jessie Montgomery.
Concertul de la ora 16:30, de la Ateneul Român va fi susținut de London Mozart Players sub bagheta dirijorului Nicolae Moldoveanu. Programul este alcătuit integral din lucrări de Wolfgang Amadeus Mozart, iar ca soliști vor fi prezenți pe scenă sopranele Elena Moșuc și Emilie Rose Bry, cornistul Felix Klieser, tenorul Ioan Hotea și basul Adrian Sâmpetrean. Participă, de asemenea, Corul Filarmonicii „George Enescu” pregătit de Iosif Ion Prunner.
În concertul de la ora 19:30, derulat la Sala Palatului, José Cura se prezintă în dubla ipostază de compozitor și dirijor. Din creația sa vor fi interpretate „Modus”, „Ecce Homo” și „Te Deum” - lucrare prezentată în primă audiție, dedicată celebrării celei de-a 25-a ediții a Festivalului „Enescu”. Vor cânta sopranele Polina Pasztircsák și Elisa Balbo, tenorii Ramon Vargas și Marius Vlad Budoiu, mezzo-soprana Roxana Constantinescu și basul Nicolas Testé. Rolul naratorului îi revine actorului Vlad Ivanov. Își dă concursul Orchestra „Philharmonia” din Londra. Participă Corul Academic Radio și Corul de Copii al Radiodifuziunii Române, pregătite de Ciprian Țuțu și, respectiv, de Răzvan Rădos. Regizor multimedia - Carmen Lidia Vidu. Accesul publicului la concertele desfășurate la Ateneul Român și la Sala „Auditorium” a Muzeului Național de Artă al României se face în baza certificatului verde, generat pe site-ul certificat-covid.gov.ro.
Toate cele patru evenimente amintite vor fi transmise în direct de Radio România Muzical.
Iar la Filarmonica din Sibiu are loc, de la ora 19:00, concertul Cameratei Regale, sub bagheta lui Constantin Grigore. Programul cuprinde lucrări de Astor Piazzolla și Antonio Vivaldi, iar ca soliști evoluează violoniștii Simina Croitoru și Shlomo Mintz.
Alexandra Scumpu