Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Dialog de prezentare a volumului 'Un an magic'

Publicat: marți, 20 Aprilie 2021 , ora 0.00
Recent, Editura Vellant a publicat volumul "Un an magic - muzică clasică pentru fiecare zi" de Clemency Burton-Hill, în traducerea Anei-Maria Onisei, carte care cuprinde propuneri de audiții muzicale pentru fiecare zi a unui an, însoțite de comentarii despre opusuri și compozitori, din perspectiva documentată și foarte personală a autoarei, muziciană și jurnalistă, fostă prezentatoare a matinalului BBC Radio 3.
Cu această ocazie, Radio România Muzical organizează un dialog de prezentare a volumului, dialog centrat pe ideea necesității existenței muzicii culte în viețile noastre și modalitățile de apropiere dintre publicul larg și muzica clasică, mai ales în contextul pandemic în care trăim.
La discuție vor participa Pascale Labrie (Head of Music - Media Department - European Broadcasting Union), violistul Răzvan Popovici (inițiatorul și organizatorul evenimentelor SONORO), Ana-Maria Onisei (traducătoarea volumului, om de comunicare și jurnalist) și Doru Someșan (editor coordonator al Editurii Vellant). Moderator: Cristina Comandașu, manager Radio România Muzical.
Dialogul poate fi urmărit pe conturile de facebook Radio România Muzical, Sonoro, Editura Vellant și Dilema veche joi, 22 aprilie 2021, de la ora 17,00.
Ioana Marghita