Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Concert-eveniment și difuzare de disc în premieră absolută la Radio România Muzical

Publicat: vineri, 30 Octombrie 2020 , ora 0.00
Cu ocazia împlinirii celor 92 ani de la prima transmisiune radio din România, Stagiunea camerală „Florescu-Fernandez & Friends” și Radio România Muzical propun, duminică, 1 noiembrie 2020, un concert cameral - eveniment susținut de Cvartetul Arcadia. Concertul va avea loc fără public, de la ora 17:00, în Sala Oglinzilor a Forumului German din Sibiu.
În program se va afla și o lucrare creată special pentru proiectul „Moștenitorii României muzicale”, organizat de Radio România Muzical și Rotary Club Pipera, care se va cânta în primă audiție live online - Cvartetul de coarde nr. 7 „Für Ulisse” de Dan Dediu. Ansamblul va interpreta, de asemenea, Cvartetul op. 131 de Ludwig van Beethoven, cu prilejul aniversării celor 250 de ani de la nașterea compozitorului.
Concertul va putea fi urmărit în direct pe conturile de Facebook Radio România Muzical, Florescu-Fernandez & Friends și Livestream România. Iar pe 17 decembrie, de ziua aniversării lui Beethoven, va putea fi ascultată în primă audiție radiofonică înregistrarea concertului, însoțită de interviuri cu interpreții și compozitorul Dan Dediu.
Tot în această zi, de la ora 10.00, veți putea asculta în premieră absolută cel mai recent disc apărut la editura Casa Radio - "Alexandru Tomescu. Concerto". Discul cuprinde înregistrări ale violonistului realizate împreună cu Orchestra Națională Radio condusă de dirijorii Cristian Măcelaru și Tiberiu Soare, cu lucrări semnate de Wolfgang Amadeus Mozart, Camille Saint-Saëns și Antonin Dvoűák.
Maria Isabela Nica