Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Noi concerte fără public, săptămâna aceasta, la Sala Radio

Publicat: luni, 19 Octombrie 2020 , ora 0.00
Și în această săptămână, Stagiunea de concerte de la Sala Radio propune trei evenimente fără public, însă transmise în direct de Radio România Muzical. Mâine, 20 octombrie, ediția din octombrie a turneului național "Vioara lui Enescu", care prezintă Integrala sonatelor de Beethoven, la 250 de ani de la nașterea compozitorului, se încheie pe scena Sălii Radio. Gabriel Croitoru, care cântă pe vioara Guarnieri del Gesu ce i-a aparținut lui George Enescu, și pianistul Horia Mihail vor interpreta începând cu ora 19.00, sonatele pentru vioară și pian nr. 3 în Mi bemol major, op. 12, nr. 4 în la minor, op. 23 si nr. 7 în do minor, op. 30 de Ludwig van Beethoven.
Miercuri, 21 octombrie 2020, de la aceeași oră, 19.00, veți putea asculta concertul susținut de Orchestra de Cameră Radio dirijată de  Jozsef Horvath, în care vor fi prezentate Vatiațiunile pe o temă roccoco pentru violoncel și orchestră de Piotr Ilici Ceaikovski, cu Răzvan Suma ca solist și Serenada op. 22 în Mi major pentru orchestră de coarde de Antonin Dvorak.  
Iar joi, 22 octombrie, pianista Andreea Butnaru, violonistul Adrian Florescu, violoncelistul Florin Mitrea și clarinetistul Andrei Theodoru susțin un recital cameral 100% Beethoven. În program, Triourile op. 1 nr. 1 în Mi bemol major și nr. 2 în Sol major și Trioul cu clarinet op. 11 în Si bemol major. 
Ioana Marghita