Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Cvartetul „Arcadia” într-un „Concert roz” eveniment

Publicat: sâmbătă, 3 Octombrie 2020 , ora 0.00
Prestigiosul și dinamicul cvartet de coarde „Arcadia”, ansamblu în rezidență al Centrului Național de Artă "Tinerimea Română" din București, va susține un concert cameral - eveniment la Sala Radio joi, 8 octombrie, de la ora 19.00. Concertul încheie actuala serie „Moștenitorii României muzicale” și este deschis publicului, care poate achiziționa bilete fie din rețeaua iabilet.ro, fie de la casa de bilete a Sălii Radio. 
Întreaga seară va sta pus semnul aniversării Beethoven - 250. Din program fac parte Cvartetul op. 131 de Ludwig van Beethoven și o primă audiție absolută semnată de Dan Dediu: Cvartetul nr. 7 „Für Ulisse", inspirat de muzica lui Beethoven, o comandă lansată de Radio România Muzical și Rotary Club Pipera special pentru acest concert. Dan Dediu se afla, de altfel, pe scenă pentru a-și prezenta lucrarea, în dialog cu colega noastră, Cristina Comandașu.
Concertul este transmis în direct de Radio România Muzical, joi, 8 octombrie, ora 19.00. Premiera înregistrării audio-video a concertului este programată în rețelele sociale pentru duminică, 11 octombrie, ora 18.00.
Ștefan Costache