Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Pianista Kira Frolu susține un recital în cadrul Concertelor roz

Publicat: joi, 10 Septembrie 2020 , ora 0.00

Seria Concertelor roz continuă până pe 8 octombrie 2020 cu evenimente la Sala Radio, fără public, însă transmise în direct de postul nostru, cu premiere ulterioare pe rețelele sociale. Recitalul de astăzi, 10 septembrie 2020, de la ora 19:00, va fi susținut de pianista Kira Frolu, finalistă a competiției pentru Bursa ''Moștenitorii României Muzicale''. Muziciana va interpreta Suita ''Stampe'' de Claude Debussy, Studiile op. 10 nr. 3 și 12 de Frédéric Chopin, Cântecul de pustiu op. 27 nr. 1 de Constantin Silvestri și Sonata nr. 21 în do major ''Waldstein'' de Ludwig van Beethoven. Prezintă Irina Cristina Vasilescu.
''Am primit invitația cu mare bucurie, pentru că de mică mi-am dorit să am un concert la Sala Radio. Am crescut mergând la concertele marilor artiști și faptul că mi s-a oferit această oportunitate de a fi pe acea scenă este un vis devenit realitate pentru mine'', a declarat pianista Kira Frolu într-un interviu acordat recent postului nostru.
Premiera video a concertului este programată duminică, 13 septembrie, de la ora 18:00, pe conturile de Facebook și YouTube ale postului nostru. În joia următoare, invitat în seria Concertelor roz va fi pianistul Cadmiel Boțac, câștigătorul bursei "Moștenitorii României muzicale" din acest an. Până la finalul seriei, vor mai concerta contrabasistul Vlad Rațiu, împreună cu pianista Cătălina Bordean și violoncelistul Cornelius Zirbo, acompaniat de pianistul Gabriel Gîțan.

Alexandra Scumpu