Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Primele două etape ale Concursului Internațional "George Enescu" vor avea loc online

Publicat: joi, 13 August 2020 , ora 0.00
Ediția de anul acesta a Concursului Internațional „George Enescu”, programată să se desfășoare între 29 august și 20 septembrie, va fi reorganizată în două faze distincte: primele două etape ale competiției se vor desfășura online în luna septembrie, conform calendarului inițial, iar semifinalele și Ffnalele la fiecare secțiune vor fi reprogramate în luna mai 2021, la Ateneul Român din București. Accesul publicului la gala de deschidere și la primele două etape va fi exclusiv online și gratuit, iar spectatorii care au achiziționat bilete și abonamente își vor primi banii înapoi.
Măsura a fost luată de Artexim, organizatorul Concursului, în urma unei consultări cu membrii juriilor și cu dirijorul Vladimir Jurowski, directorul artistic al Festivalului și Concursului Enescu, , în contextul agravării situației generate de pandemie, pentru a proteja sănătatea tinerilor muzicieni, artiștilor implicați în procesul de jurizare, a publicului și a echipei de organizare.
Pentru fiecare dintre primele două etape ale Concursului, cei care participă vor trimite Comitetului de organizare înregistrări până la datele de 24 august (violoncel), 31 august (vioară) și 6 septembrie (pian), conform repertoriului ales inițial, iar membrii juriului vor analiza de acasă primele două etape ale Concursului. Toate înregistrările trimise de concurenți vor fi publicate pe website-ul www.festivalenescu.ro.
Concursul „George Enescu” va începe conform programului pe data de 29 august, cu concertul de gală anunțat inițial, la care publicul va avea acces gratuit, pe site-ul www.festivalenescu.ro. Evenimentul va fi transmis în direct de Radio România Muzical.