Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Andrei Ioniță, recital pentru Radio România Muzical

Publicat: marți, 11 August 2020 , ora 0.00
Începând cu data de 25 august, Radio România Muzical propune o nouă serie de recitaluri și concerte camerale, pe scena Sălii Radio. Concertele roz se vor desfășura fără public, însă vor fi transmise în direct la radio și cu premiere ulterioare în rețelele sociale.
Seria este deschisă de celebrul violoncelist Andrei Ioniță, singurul câștigător român al prestigiosului concurs Ceaikovski de la Moscova, cel care, în stagiunea 2019-2020, a fost artist în rezidență al Orchestrei Simfonice din Hamburg și pe care l-am putut urmări într-un recital fără public susținut alături de Martha Argerich, înregistrat în această perioadă pandemică, atât de grea pentru artiști. Pentru recitalul de la București, Andrei Ioniță a pregătit un program pentru violoncel solo: Lamentatio de Giovanni Sollima, Suitele nr. 2 BWV 1008 în re minor și nr. 3 BWV 1009 în Do major de Johann Sebastian Bach și Suita pentru violoncel solo de Gaspar Cassado.
Recitalul poate fi ascultat marți, 25 august, începând cu ora 15.30 la Radio România Muzical și audio, pe site-ul www.romania-muzical.ro. Înregistrarea audio-video a recitalului va fi disponibilă pe contul youtube și facebook Radio România Muzical, în regim de premieră, din 28 august, ora 18.00.
Următoarele Concerte roz vor avea loc săptămânal, începând cu data de 10 septembrie, ora 19.00, în fiecare zi de joi, până în 8 octombrie.
Larisa Clempuș