Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Încep 'Concertele roz', la Sala Radio

Publicat: marți, 2 Iunie 2020 , ora 0.00
Radio România Muzical și Orchestrele Radio România organizează, la Sala Radio, o serie de concerte susținute fără spectatori, ce pot fi ascultate de acasă, în direct, pe frecvențele Radio România Muzical și Radio România Cultural. Proiectul, intitulat "Concertele roz", reprezintă un prim pas spre revenirea la normalitate, o pată de culoare roz într-o lume gri, simbol pentru speranță și vitalitate. Începând din 3 iunie și până în 9 iulie, pe parcursul a șase săptămâni, puteți asculta câte două concerte săptămânal.
Zilele de miercuri sunt dedicate muzicii lui Ludwig van Beethoven. Soliștii concertiști ai Orchestrelor Radio România, instrumentiști din Orchestrele Radio România și alți muzicieni invitați abordează partituri camerale semnate de compozitorul de la nașterea căruia se împlinesc în 2020 250 ani. Joia este dedicată jazzului, prin proiectul Alone Together Jazz Series derulat de membri ai Big Band-ului Radio România.
Primele concerte de la Sala Radio vor avea loc în această săptămână: miercuri, 3 iunie, violonistul Gabriel Croitoru și pianistul Horia Mihail vor interpreta Sonatele nr. 1 op. 12 nr. 1 în Re major și nr. 5 op. 24 în Fa major "a Primăverii" de Ludwig van Beethoven. Recitalul va fi prezentat de Irina Cristina Vasilescu. Iar joi, 4 iunie, concertul de jazz intitulat "Dor de viață" îi va reuni pe scenă pe trompetistul Sebastian Burneci, saxofonistul Paolo Profeti, pianistul George Natsis, Adrian Flautistu - la contrabas și Laurențiu Zmău - percuție. Prezintă Cristian Marica.
Concertele pot fi urmărite, de asemenea, în format video pe conturile Facebook și Youtube Radio România Muzical și Orchestrele și Corurile Radio România: sâmbăta și duminica, începând cu data de 6 iunie, înregistrările concertelor sunt programate, de la ora 19.00, în regim de premieră.
Larisa Clempuș