Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Radio România Muzical marchează ziua comemorării lui George Enescu

Publicat: sâmbătă, 2 Mai 2020 , ora 0.00
În 4 mai 2020 se împlinesc 65 de ani de când s-a stins din viață George Enescu. Radio România Muzical marchează această zi cu proiecte care se derulează pe contul de Facebook al postului, dar și în cadrul programului de radio on air. Online, în intervalul orar 16.30-20.00, publicul poate urmări și asculta, în regim de premieră, înregistrări ale unor recitaluri susținute de prestigioși muzicieni români, alături de documentare dedicate casei lui George Enescu de la Mihăileni, salvată de la distrugere prin eforturile muzicienilor și arhitecților.
De la ora 16.30, violonistul Cristian Fătu și pianista Luiza Borac vor interpreta piese de George Enescu. Începând cu ora 17.00, vor putea fi ascultați violonistul Alexandru Tomescu și pianista Raluca Știrbăț. 30 de minute mai târziu, Cristina Comandașu, manager Radio România Muzical va modera un dialog cu Alexandru Tomescu, Raluca Știrbăț, Cristian Ladislau Andriș și Șerban Sturdza, președintele Ordinului Arhitecților din România și președinte al Fundației Pro Patrimonio, direct implicat în ceea ce a însemnat munca pentru restaurarea casei lui Enescu de la Mihăileni. Iar de la ora 19.00, pianista Adela Liculescu propune un recital înregistrat în 30 aprilie 2020 la salonul Bosendorfer din Viena. În program: Sonata Appassionata de Ludwig van Beethoven și Suita a II-a op. 10 de George Enescu.
În același timp, cei care ascultă Radio România Muzical on air, se vor putea bucura de programele speciale dedicate lui George Enescu în 4 mai. De la ora 10.00, George Enescu va fi Interpretul zilei - în tripla ipostază de violonist, pianist și dirijor al unor lucrări proprii. De la ora 13.05, emisiunea Polifonii îi va fi dedicată în totalitate lui George Enescu - compozitorul, cu câteva dintre opusurile emblematice din creația sa.
Alexandru Tomescu, solist al Orchestrelor Radio, este prezent și on air pe 4 mai la Radio România Muzical: de la ora 18.15 poate fi ascultată rubrica Obiectiv-emotiv pe care binecunoscutul violonist o semnează bilunar la Radio România Muzical, dedicată unui portret al lui George Enescu.
Larisa Clempuș