Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Concert Regal de Crăciun la Catedrala Sfântul Iosif

Publicat: miercuri, 18 Decembrie 2019 , ora 0.00
Catedrala Sfântul Iosif din capitală va găzdui, astăzi, 18 decembrie, începând cu ora 19.30 un concert de Crăciun pe care Corul Regal îl dedică memoriei victimelor Revoluției din decembrie 1989. Programul reunește colinde tradiționale românești, dar și creații ale unor mari compozitori ai istoriei muzicii universale, așa cum sunt Oratoriul de Crăciun, BWV 248 de Johann Sebastian Bach, Oratoriul de Crăciun, Op.12 de Camille Saint-Saëns și O ceremonie a colindelor op. 28 de Benjamin Britten.
 Evenimentul, organizat sub patronajul Casei Regale a României, se desfășoară cu participarea unora dintre cei mai talentați tineri muzicieni români ai momentului, studenți și absolvenți ai Universității Naționale de Muzică din București. Membrilor Corului Regal  li se vor alătura harpista Miruna Vidican, organistul Eduard Antal și pianistul Daniel-Constantin Smărăndescu.
La pupitrul dirijoral se va afla Răzvan Apetrei, iar alături de acesta va debuta Antonel Temistocli, student al Universității Naționale de Muzică din capitală.
Ana-Maria Cazacu