ACUM:
21.45
Scena europeană
Urmează: 0.00 Nocturn jazz Un ambiet jazzy pentru nopți senine.
Apoi: 0.55 Imnul de stat

Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Silvestri - celebrat la Muzeul Național Cotroceni, în organizarea postului Radio România Muzical

Publicat: miercuri, 6 Noiembrie 2019 , ora 0.00
Radio România Muzical organizează astăzi, 6 noiembrie 2019,, la Muzeul Național Cotroceni din Capitală, evenimentul intitulat "Fenomenul Silvestri. Un portret al dirijorului compozitorului și pianistului", ce stă sub semnul împlinirii unei jumătăți de veac de la trecerea în eternitate a lui Silvestri. Publicul poate urmări, în Sala Cerchez a Muzeului Național Cotroceni, un scurt recital cu lucrări de Constantin Silvestri susținut de pianista Anda Anastasescu, președinta Fundației Silvestri din Marea Britanie, dar și masa rotundă cu prezentări ale unor reputați muzicieni și cercetători ai creației lui Silvestri. Nu vor lipsi proiecții multi-media, cu Silvestri în prim-plan.
În cadrul mesei rotunde, vor vorbi Anda Anastasescu, Nicholas Braithwaite, dirijorul-asistent al lui Silvestri, între 1967-1969, la Orchestra Simfonică din Bournemouth, Glen Gould, inginerul de sunet care a restaurat înregistrările lui Silvestri care pot fi ascultate în prezent pe canalul youtube Silvestri și Bunny Laden, producătorul filmului "Metamorfoze - Transformarea Orchestrei Simfonice din Bournemouth". Moderatoare: Liliana Staicu.
Seara este completată de proiecții video: selecțiuni din filmul "Metamorfoze - Transformarea Orchestrei Simfonice din Bournemouth" și o înregistrare cu Silvestri dirijându-și o lucrare proprie, Preludiu și Fugă, la pupitrul Orchestrei Naționale a Franței.
Ora de începere este 19,00.
Ioana Marghita