Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Patru concerte din Festivalul 'Enescu', transmise în direct de Radio România Muzical

Publicat: joi, 12 Septembrie 2019 , ora 0.00

Radio România Muzical transmite în direct toate cele patru concerte programate la București astăzi, 12 septembrie 2019, în cadrul Festivalului Internațional George Enescu. De la ora 15.00, veți putea asculta un program propus de Cvartetul Arditti, în seria Muzica secolului XX. Ansamblul va interpreta lucrări de Brian Ferneyhough, Joshua Fineberg, James Clarke și Fred Popovici, în Sala George Enescu a Universității Naționale de Muzică din București. Comentează Laura Ana Mânzat.

De la ora 17.00, vom difuza concertul susținut de bas-baritonul Bryn Terfel și Orchestra Filarmonicii din Monte Carlo, sub conducerea dirijorului Gareth Jones. Programul, prezentat pe scena Ateneului Român, include arii și momente orchestrale din opere de Richard Wagner, Piotr Ilici Ceaikovski, Arrigo Boito, Kurt Weill și din musicaluri. Comentează Irina Cristina Vasilescu.

În seria Mari orchestre ale lumii de la Sala Palatului, poate fi ascultată din astăzi, 12 septembrie, Orchestra Simfonică Academică de Stat Evgheni Svetlanov din Rusia. Ansamblul va evolua sub bagheta dirijorului Gabriel Bebeșelea și îl va avea ca solist pe violonistul Ray Chen. Pe afișul evenimentului figurează Pastorala-fantezie de George Enescu, Concertul op. 35 pentru vioară și orchestră de Erich Korngold și Simfonia Manfred de Piotr Ilici Ceaikovski. Concertul va fi comentat, de la ora 19.30, de Monica Cengher.

De la ora 22.30, ansamblul La Grande Chapelle din Madrid va propune publicului, la Ateneul Român, o reconstituire muzicală a sărbătorilor pascale organizate de Confreria S. Giacomo degli Spagnoli, la Roma. Programul cuprinde, între altele, pagini de Ruggiero Giovannelli, Giovanni Pierluigi da Palestrina, Tomás Luis de Victoria și Cesare Bendinelli. Comentează Sorina Goia.

Larisa Clempuș