Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Se deschide Majura Duo Festival, ediția a II-a

Publicat: duminică, 30 Septembrie 2018 , ora 0.00
În perioada 30 septembrie – 4 octombrie, publicul este invitat la cea de-a doua ediție Majura Duo Festival, un proiect, ce aduce în prim-plan zona de duo pianistic la patru mâini, la două piane și duo voce-pian.
11 ansambluri de duo formate din artiști renumiți în domeniul muzicii clasice și jazz vor putea fi urmărite și admirate pe scenele unor săli emblematice din Capitală: Sala Mare a Ateneului Român, Sala Auditorium a Muzeului Național de Artă al României și Sala Radio. Evenimentul este organizat de Asociația Majura Christ.
Unul din cele mai cunoscute ansambluri de duo pianistic, Anderson & Roe Piano Duo, originar din Statele Unite ale Americii, va deschide a doua ediție a festivalului astăzi, 30 septembrie, începând cu ora 19.00, în Sala Mare a Ateneului Român. Cunoscut și apreciat pentru interpretările pianistice pline de energie și inedit puse în scenă, dar și pentru compozițiile originale, Anderson & Roe Piano Duo a revoluționat ideea de duo pianistic . Ansamblul, format din Greg Anderson și Elizabeth Joy Roe, absolvenți ai renumitei Juilliard School din New York, a fost descris, de cele mai cunoscute publicații din America, drept ,,cel mai dinamic duo pianistic al generației actuale”. Programul propus include lucrări ale compozitorilor Johannes Brahms, Igor Stravinsky, Heitor Villa-Lobos și Leonard  Bernstein, între alții.