Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Din 10 septembrie, noi emisiuni la Radio România Muzical!

Publicat: sâmbătă, 8 Septembrie 2018 , ora 0.00
Din 10 septembrie, noi emisiuni la Radio România Muzical! Fidel devizei sale "Muzică clasică pentru toți", postul nostru propune o nouă grilă de programe, în care se regăsesc emisiuni pentru toate gusturile, atât pentru cei care pășesc pentru prima dată în lumea muzicii culte, cât și pentru melomanii avizați. Printre acestea, emisiunile cu care Radio România Muzical sărbătorește Centenarul Marii Uniri. Din 13 septembrie, în fiecare zi de joi, de la ora 20.00, în reluare sâmbăta, de la ora 16.30, compozitorul Dan Dediu propune O istorie subiectivă a muzicii românești, cu o abordare inovatoare a liniilor directoare din componistica românească, prilej de a-i (re)descoperi pe marii creatori români.
Tot sub semnul Centenarului, continuă seria de emisiuni Muzici tradiționale realizată de etnomuzicologul Constantin Secară (marțea, ora 19.00, în reluare sâmbăta, ora 10.00). Autentica muzică tradițională românească, formatoare de modele, este explorată din prisma principalelor zone folclorice ale țării, cu dese incursiuni în arhive sau în colecții recent culese pe teren, în puținele spații unde încă se mai cântă în stil tradițional.
O nouă emisiune de actualitate discografică apare sâmbăta, de la ora 13.00 - CD Review cu Marina Nedelcu. Integrala simfoniilor de Brahms, înregistrată de Capela de Stat din Berlin, dirijor Daniel Barenboim se numără printre primele propuneri.
Iar la Music box cu Cristina Comandașu - emisiunea de actualitate discografică de luni, ora 19.00, în 10 septembrie va fi difuzat în premieră noul album Enescu semnat de dirijorul Gabriel Bebeșelea, cu două lucrări în premieră mondială: Pastorala-fantezie și oratoriul Strigoii pe versuri de Mihai Eminescu.
Petre Fugaciu