Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

În 3 septembrie se pun în vânzare abonamentele pentru noua Stagiune Muzicală Radio!

Publicat: vineri, 31 August 2018 , ora 0.00

Sala Radio își redeschide porțile pentru noua stagiune de concerte 2018-2019. Cea mai mare sală de concerte simfonice din România, dotată cu cea mai mare orgă din țară și din sud-estul Europei, Sala Radio este parte din Radio România, instituție ce va sărbători pe 1 noiembrie 90 de ani de activitate, cifră aniversară ce reprezintă și vechimea Orchestrei Naționale Radio.
Ca în fiecare stagiune de la Sala Radio, 9 luni de concerte vor însemna o paletă variată de evenimente, de la concerte simfonice propuse de Orchestra Națională Radio și Orchestra de Cameră Radio sau recitaluri camerale, la concerte de jazz, pop și blues ale Big Band-ului Radio, concertele folclorice ale Orchestrei de Muzică Populară, concertele Corului de Copii Radio și ale Corului Academic Radio sau recitalurile soliștilor instituției: violoniștii Alexandru Tomescu, Gabriel Croitoru și Cristina Anghelescu, pianistul Horia Mihail și violoncelistul Răzvan Suma, precum și recitaluri ale unor invitați speciali.
Stagiunea se va deschide vineri, 5 octombrie 2018, prin concertul Orchestrei Naționale Radio dirijat de Julien Salemkour, în cadrul căruia violonistul Alexandru Tomescu va interpreta Concertul în re major pentru vioară și orchestră, semnat de Erich Wolfgang Korngold.
Printre evenimentele primelor trei luni de stagiune se numără Concertul extraordinar radio românia - 90 de ani – 1 noiembrie, dirijat de Cristian Mandeal și derulat cu participarea violonistului Liviu Prunaru, Concertul extraordinar dedicat Zilei Naționale a României - 30 noiembrie, dirijat de Horia Andreescu, recitalurile de la București din turneele consacrate ”Vioara lui Enescu” (cu Gabriel Croitoru și Horia Mihail) și din seria ”Vă place...?” ( susținut de violoncelistul Răzvan Suma) sau Festivalul de Pian din luna octombrie.
Abonamentele pot fi achiziționate începând de luni, 3 septembrie 2018; acestea vor fi valabile pentru primele luni de stagiune de la Sala Radio (adică pentru concertele programate până la final de an). Detalii complete despre prețurile abonamentelor și locurile de unde le puteți achiziționa, găsiți pe www.orchestreradio.ro si www.romania-muzical.ro

Lucian Haralambie