Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Zilele Europei la Casa Artelor 'Dinu Lipatti' au ajuns la final

Publicat: duminică, 13 Mai 2018 , ora 0.00
Primăria Municipiului București și Casa Artelor „Dinu Lipatti” a organizat, timp de trei zile, în 11, 12 și 13 mai, un eveniment intitulat „Muzica Europei – Zilele Europei la Casa Artelor Dinu Lipatti”. Programul reunește expoziții, conferințe, recitaluri și concerte prilejuite de aniversarea Zilei Europei, din data de 9 mai. Evenimentul este structurat pe trei coordonate - Seara muzicii românești, Seara muzicii germane și austriece și Seara muzicii franceze și italiene.
Astăzi, de la ora 19:00, în ultima zi de evenimente, publicul este invitat în curtea Casei Lipatti, unde Symphactory Orchestra, sub bagheta dirijorului Tiberiu Soare, va interpreta lucrări ale compozitorilor francezi și italieni Giuseppe Verdi, Giacomo Puccini și Jules Massenet. Soprana Iulia Isaev și tenorul Alin Stoica vor interpreta arii celebre din operele „Carmen” de Georges Bizet și „Faust” de Charles Gounod, de la a cărui naștere se împlinesc, în 2018, 200 de ani.
Expoziția informativă „Uniunea Europeană – o istorie”, precum și expoziția de tablouri „Dinu Lipatti - familia, profesorii și prietenii” sunt accesibile vizitatorilor în această seară, în intervalul orar 19.00 – 22.00.
Ana Diaconu