Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Transmisiuni directe la Radio România Muzical

Publicat: luni, 23 Aprilie 2018 , ora 0.00

Radio România Muzical transmite în direct în această săptămână concerte și spectacole din cadrul Stagiunii Muzicale Radio, dar și de pe scene internaționale.

Miercuri, 25 aprilie, de la ora 19,00, vom difuza recitalul pianistului Horia Mihail, din turneul Pianul călător. Muzicianul va interpreta lucrări de Mozart, Beethoven, Schumann și Enescu.

După finalul acestui program, de la ora 21,30 vă propunem un concert al Orchestrei Simfonice din Bournemouth dirijată de James Feddeck. Veți putea asculta Patru interludii marine din opera Peter Grimes de Benjamin Britten, Concertul op. 104 pentru violoncel și orchestră de Antonin Dvorak, solist Daniel Müller-Schott, și Poemul simfonic Moarte și transfigurație de Richard Strauss. 

Joi, 26 aprilie, de la ora 21,00, avem o transmisiune directă de la "Gran Teatre del Liceu" din Barcelona. Opera Demonul de Anton Rubinstein va fi interpretată sub conducerea dirijorului Mihail Tatarnikov. Soliști - Alexander Zymbalyuk, Asmik Grigorian, Igor Morosow. 

Vineri, 27 aprilie, în Studioul Mihail Jora va concerta Orchestra Națională Radio, avându-l ca solist pe Saleem Abboud Ashkar, celebrul pianist născut la Nazareth în 1976, care a colaborat cu orchestre renumite ale lumii și cu dirijori ca Zubin Mehta, Daniel Barenboim sau Riccardo Muti. La Sala Radio, el va interpreta partitura solistică a Concertului nr. 1 op. 15 în re minor de Johannes Brahms, lucrare ce va fi precedată în program de două creații semnate Robert Schumann - Uvertura Manfred și Simfonia I op. 38 în Si bemol major "a Primăverii". La pupitrul dirijoral se va afla Julien Salemkour. Saleem Abboud Ashkar și Julien Salemkour vor fi prezenți în studioul Radio România Muzical miercuri, 25 aprilie, ora 18.00, pentru un dialog live cu realizatorul emisiunii Perpetuum mobile, Lucian Haralambie. 

Seria transmisiunilor directe propuse de Radio România Muzical în această săptămână se va încheia cu un spectacol de la Teatrul "Metropolitan" din New York. Opera "Cenușăreasa" de Jules Massenet îi va avea în distribuție pe Joyce di Donato, Alice Coote, Kathleen Kim. Dirijor Bertrand de Billy.
Larisa Clempuș