Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Orchestra de Tineret a Uniunii Europene concertează la Ateneul Român, alături de Vasily Petrenko și de Alexandra Dariescu

Publicat: duminică, 15 Aprilie 2018 , ora 0.00
Orchestra de Tineret a Uniunii Europene (EUYO) concertează în această seară, de la ora 19:00, la Ateneul Român, sub bagheta dirijorului Vasily Petrenko, în cadrul turneului aniversar „Capital Sounds” care are loc în cele 28 state membre UE, cu ocazia împlinirii a 40 de ani de la înființarea orchestrei. Evenimentul este organizat de Institutul Cultural Român.
Programul cuprinde Concertul nr. 2 pentru pian și orchestră în do minor, op. 18, de Serghei Rahmaninov - solistă Alexandra Dariescu și Suita simfonică „Șeherazada” de Nikolai Rimsky-Korsakov. În deschidere, Ansamblul AdMusicam va interpreta, în primă audiție, lucrarea „Rustic Quartet” semnată de Victor Savca. Ansamblul este format din Ioana Tudor (vioara), Alex Spinu (violă), Victor Sandu (violoncel) - participanți la Programul AdMusicam, organizat de ICR, și Victor Savca (contrabas) - compozitor și fost membru al Orchestrei de Tineret a Uniunii Europene.
Acest concert aniversar va fi transmis în direct la Radio România Muzical și Radio România Cultural și prezentat de Anca Ioana Andriescu.
Ana Diaconu