Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

'Musical bridges - punți între trecut și prezent, punți între culturi'

Publicat: miercuri, 17 Ianuarie 2018 , ora 0.00
Radio România Muzical, Forumul Cultural Austriac și Muzeul Național Cotroceni organizează astăzi, 17 ianuarie 2018, concertul-eveniment "Musical bridges - punți între trecut și prezent, punți între culturi", o seară aflată sub semnul Centenarului României și al Zilei Culturii Naționale.
Pianista Raluca Știrbăț și violoncelistul austriac Rudolf Leopold vor interpreta, de la ora 19:00, la Muzeul Național Cotroceni din București, în premieră, o sonată de Constantin Silvestri a cărei partitură a fost considerată dispărută: Sonata op. 22 nr. 1 pentru violoncel (fagot) și pian. Lucrarea a fost interpretată o singură dată, în 1941 și a fost redescoperită de Raluca Știrbăț în 2017, la Viena. Din program fac parte și lucrări de Alban Berg, Johannes Brahms, George Enescu și Bela Bartok.
Concertul-eveniment este finanțat de Forumul Cultural Austriac și va fi înregistrat de Radio România Muzical, care va difuza imprimarea o săptămână mai târziu - miercuri, 24 ianuarie, de la ora 17.00, în ziua aniversării Unirii Principatelor Române.
Monica Isăcescu