Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Trecerea în eternitate a Majestății Sale, Regele Mihai I al României, modifică programul din această perioadă al instituțiilor muzicale de la noi..

Publicat: miercuri, 6 Decembrie 2017 , ora 13.40

În urma doliului național, Gala Premiilor Operelor Naționale, ediția a V-a, anunțată pentru ziua de mâine, 7 decembrie, ora 19:00, se amână pentru data de 28 decembrie, iar Gala Aniversară - 96 de ani de la Instituționalizare de vineri, 8 decembrie, ora 18:30 a fost anulată.

În memoria Majestății Sale, Regele Mihai I al Românei, Opera Națională București a programat vineri, 8 decembrie, ora 18:30, "Messa da Requiem" de Giuseppe Verdi cu participarea extraordinară a tenorului Teodor Ilincăi.

Biletele achiziționate pentru Gala Premiilor Operelor Naționale, ediția a V-a, de joi, 7 decembrie sunt valabile pentru același eveniment programat pe 28 decembrie.

Iar la Filarmonica "George Enescu" au loc, mâine și poimâine, două concerte extraordinare dedicate memoriei Majestății Sale, Regele Mihai I. Orchestra și Corul instituției, dirijate de Gabriel Bebeșelea, vor prezenta Recviemul de Wolfgang Amadeus Mozart. Soliști: Diana Țugui, Sidonia Nica, Tiberius Simu și Iustinian Zetea.

În prima parte: Concertul op. 102 de Johannes brahms, cu participarea violonistei Mihaela Martin și a violoncelistului Marin Cazacu. Ora de începere este 19,00.

Ștefan Costache